Manisa'da kanser bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Manisada kanser bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 17:16

Manisa'da kanser bilgilendirmesi

Haberin Devamı

MANİSA'da vatandaşlar meme, rahim, prostat gibi çeşitli kanser türleri hakkında bilgilendirildi.
Manisa Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, kanserle mücadele ve toplumu erken teşhis konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Şehzadeler Sağlıklı Yaşam Merkezi ve KETEM tarafından Şehzadeler İlçesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda stant açtı. Stantta meme, prostat, rahim, akciğer kanserleri konusunda broşür dağıtılarak, vatandaşlar bilgilendirildi. Stantta ayrıca, KETEM'de yapılan erken teşhisin faydaları anlatıldı.
İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Sekreter, "Yaptığımız etkinliklerle halkımızı kanser konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Doğru alışkanlıklara vatandaşlarımızı kendilerini kanserden koruyabilirler. Özellikle bu konuyu anlatmaya gayret gösteriyoruz. Beslenmeleriyle, fiziksel aktivitelerle, kötü alışkanlıklardan uzak durarak ve özelliklede sigaradan uzak durarak kanserden nasıl korunabileceklerini anlatıyoruz. Bu çerçevede ayrıca erken teşhisin kendi hayatlarına sağlayacağı faydaydaları da anlatıyoruz" diye konuştu.
KETEM'e yılda 2 defa gelmenin ve tarama yapılmasının insan sağlığı için önemli olduğunu ifade eden Sekreter, "Bir insan sağlıklıyım diye illaki doktora gitmemesi , kendisine tarama yaptırmaması anlamına gelmez. Sağlıklı insanlarımızda KETEMe yılda 2 kez bile gelinmesi kontrollerden geçilmesi hayatına önemli bir fayda sağlayacaktır. Belki ilerde yaşayabileceği kötü başlangıçların önüne erkenden geçmiş olur" diye konuştu.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantta 2 saat boyunca yaklaşık 300 vatandaş, kanser çeşitleri ve kanserde erken teşhisin önemi konusunda bilgilendirildi. Stantta ayrıca gönüllü olarak organ bağışında bulunan vatandaşların kayıtları alındı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!