Manisa'da geleceğin yönetmenleri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Manisada geleceğin yönetmenleri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 17:13

Manisa'da geleceğin yönetmenleri belirlendi

Haberin Devamı

MANİSA İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liseler arasında yapılan kısa film yarışmasında dereceye giren genç yönetmenlere ödül verildi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki liseler arasında 'Değerler Eğitimi Projesi' kapsamında kısa film yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Şehzadeler Eğitim Araçları Salonu'ndaki törene; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge'den sorumlu Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, derece giren ve rol alan öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

Konuşma yapan Okumuş, yarışmaya 50 öğrencinin katıldığını ve bir haftalık değerlendirmenin ardından 4 öğrencinin dereceye girdiğini açıkladı. Amacın değerleri ve öğrencilerin yeteneklerini ön plana çıkarmak olduğunu söyleyen Okumuş, "Yarışmada vatanseverlik, saygı, sevgi, hoşgörü, dürüstlük, sorumluluk ve kitle iletişim araçları olmak üzere 7 ayrı tema belirledik. Bu temalar üzerinden öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini de ön plana çıkarmış olduk. İçimizde öyle öğrencilerimiz var ki, aslında çok farklı. Marjinal diyebileceğimiz çocuklarımız var. Marjinal dediğimiz bu çocuklarımız sanatsal yönlerini daha net bir şekilde ortaya koyabiliyor. Aslında farklılıklarını ortaya koyuyorlar. Unutmayalım ki sanatçı farklı insanlardır. Bu anlamda kısa film yarışmasıyla içimizdeki sanatsal çocuklarımızı ortaya çıkaralım dedik" diye konuştu.

"UÇUK, KAÇIK FİKİRLERE AÇIĞIZ"

Öğrencilerin sanatsal yönlerini ön plana çıkarmak için her türlü çalışmanın içinde olacaklarını söyleyen Okumuş, "Uçuk fikirlere açığız. Belki bu yarışmalarda uluslararası yarışmalara katılacak eserler ortaya çıkabiliriz. Uçukta olsa, kaçıkta olsa, marjinal da olsa fikirlere açığız. Duygu ve düşünceleri istedikleri şekilde yansıtabileceklerine inanıyorum" dedi.

Okumuş ayrıca önümüzdeki yıl film yarışmasını bölgesel olarak düzenlemek için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Kısa film yarışmasında 'Engel Olma' isimli kısa filmiyle birinci olan Yunusemre İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Çoban'a ödülünü Ar-Ge'den sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okumuş verdi. Yarışmada 'Vatan Sağolsun' filmiyle ikinci olan Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Peçok 'Yek Ahenk' filmiyle üçüncü olan Akhisar İlçesi Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Gülin'e ve 'Bir Öğretmen Bir İnsan' filmiyle dördüncü olan Akhisar Macide Ramiz Taşkıranlar Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Selim Yıldırım'a ödülleri protokol üyelerince verildi. Yarışmada dereceye giren her öğrenciye birer tablet, duvar saati, flash bellek ile kitap seti hediye edildi. Ödül törenin ardından dereceye giren kısa filmler katılanlara izletildi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!