Manisa'da esnaftan seyyara karşı seferberlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Manisada esnaftan seyyara karşı seferberlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 15:41

Manisa'da esnaftan seyyara karşı seferberlik çağrısı

Haberin Devamı

 MANİSA'da son yıllarda artan seyyar satıcılara karşı tüm ilçelerdeki çeşitli oda başkanları Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde bir araya gelerek mücadele için seferberlik çağrısında bulundu.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, birlikte toplanan ilçe oda başkanları ile yaptığı toplantıda seyyar satıcılarla ilgili sorunu dile getirdi. Her yıl bu sorunun konuşulduğunu ancak bu zamana kadar herhangi bir çözüm üretilmediğini dile getiren MESOB Başkanı Geriter, vergisini, işyerinin kirasını ve çalışanın ücretini ödeyen esnaf ile sanatkarın hiçbir gideri olmayan seyyar satıcılarla tek başına baş etmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Manisa'da son yıllarda seyyar satıcıların artığına ve esnaf ile sanatkarda büyük ekonomik kayıplara sebep olduğuna dikkat çeken MESOB Başkanı Geriter, "Seyyar satıcılar, belirli bir sermaye ve beceriye gerek olmaksızın kentin en işlek noktalarında bile kolayca tezgahını açarak, kalitesiz, sağlıksız, kaçak mal ve hizmetleri gelir düzeyi düşük geniş bir tüketici kitlesine ucuza sunabilmektedir. Elbette bu seyyarlar vergi, işyeri kirası ve çalışan ücreti ödemedikleri için hem ülke ekonomisine hem de Manisa'nın ekonomisine ciddi anlamda zarar vermektedir" diye konuştu. Seyyar satıcıların özellikle gıda sektöründe daha da arttığını vurgulayan Geriter, "Köşe başlarında kokoreç satanlar, köfte ürünleri satanlar, kamyonetler arkasında karpuz, meyve ve sebze satanlar görüyoruz. Yani seyyar insan sağlığını da olumsuz etkiliyor. Konunun maddi boyutu kadar sağlık boyutu da göz önünde bulundurulmalı" dedi.

EŞİT ŞARTLARDA REKABET İSTEDİ

MESOB Başkanı Geriter, anayasanın 173'üncü maddesinde yer alan 'Devlet esnaf ve sanatkarı korur' ifadesini hatırlatarak çözüm noktasında vali ve tüm belediye başkanlarını yanlarında olmaya çağırdı. Geriter, "Kayıt dışı ile anılan seyyar cenneti olan anılan Manisa değil, yasalara uyan bir Manisa arzu ediyoruz. Elbetteki rekabete açığız. Ancak eşit şartlarda rekabetin yanındayız. Artık herkesi bu konuda seferberliğe davet ediyoruz. Lütfen gereken önlemler alınsın" diye konuştu. Geriter, çağrılarının dikkate alınmaması halinde yüzlerce esnaf ve sanatkarla birlikte yerel yöneticileri makamlarında ziyaret edeceklerini ve yaşanan sıkıntıyı yüz yüze anlatacaklarını ifade etti. Geriter son olarak, kermesler konusunda da gerekli yasal düzenlemenin yapılması içinde bürokratlara çağrıda bulundu.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!