Manisa'da deprem bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Manisada deprem bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 15:28

Manisa'da deprem bilgilendirmesi

Haberin Devamı

MANİSA'nın 1'inci derece deprem kuşağında olması nedeniyle Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Manisa İl Temsilciliği tarafından il genelinde halkı mahalle mahalle deprem konusunda bilinçlendirmek için çalışma başlatıldı.

AKUT Manisa İl Temsilciliği, 1. Derece deprem kuşağında olan Manisa'da halkı bilinçlendirmek, deprem konusunda duyarlı ve hazır hale getirmek amacıyla yeni bir çalışma başlattı. 'Mahalleler Deprem Konusunda Bilgileniyor' adı altında başlatılan eğitim çalışmalarının ilki Şehzadeler ilçesindeki Alaybey ve Şehitler mahallelerinde gerçekleştirildi. Deprem konusundaki bilinci artırmak amacıyla Pazarcılar Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Manisa Sorumlusu Adnan Canbaz, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT) Başkanı Bahattin Özer, Türkiye Radyo Amatörleri Cemyeti (TRAC) Manisa Şube Başkanı Serkan Eren ve Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yurdagül Canbaz ve mahalle sakinleri katıldı.

"DEPREM SONRA DEĞİL ÖNCE BİLGİLENMEK GEREKİR"

AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, eğitimdeki konuşmasında Manisa'nın 1'inci derece deprem kuşağı içerisinde olmasına karşın, toplumun deprem konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığının altını çizdi. Özcan, "Manisa'da belli bir kesim depremin ne demek olduğunu, nasıl korunacağını, nasıl bir hazırlık yapacağını ve deprem anında nasıl hareket etmesi gerektiğini biliyor. Ancak büyük bir kesim bu konuda bilgi sahibi değil. 1'inci derece deprem kuşağında olduğumuz için her an depreme hazırlıklı olmak zorundayız. Depremle iç içe yaşamayı öğrenmek zorundayız. Depremden sonra değil önce bilgilenmek gerekir" diye konuştu.

Manisa'da deprem bilincini artırmak amacıyla yeni bir çalışma başlattıklarına dikkati çeken Özcan, "Bu çalışmamızda il genelindeki tüm mahallelere ulaşarak, belirlenecek salonlarda mahalle sakinlerine deprem konusunda ücretsiz eğitimler vereceğiz. Bu konuda ilçe belediye başkanlarımız ile görüşmeler yapacağız. İnanıyorum ki başlattığımız bu çalışmada, belediyelerimizde bize destek verecek. Hedefimiz Manisa'da olası bir depremde yaşanabilecek zararı en asgari düzeye indirme" dedi.

Özcan'ın konuşmasının ardından AKUT Manisa Seminer Birimi Lideri Levent Kurban, sunum eşliğinde katılımcılara deprem konusunda bilgiler aktardı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!