Manisa'da cezavelerinden 402 hükümlü tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Manisada cezavelerinden 402 hükümlü tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 17:10

Manisa'da cezavelerinden 402 hükümlü tahliye edildi

Haberin Devamı

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA) - MANİSA'da, 215'i E Tipi kapalı ve açık cezaevinden, 187'si de T Tipi kapalı ve açık cezaevinden omak üzere toplam 402 hükümlü tahliye oldu.
Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a ek geçici maddeyle ilgili olarak Manisa cezaevlerinden tahliyeler başladı. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tahliyeler için görevlendirilen iki infaz savcısı ile 15 infaz katibi ve müdürünün vardiyalı bir şekilde gece- gündüz çalışıp, dosyaları tek tek incelendiğini dile getirdi.
Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek, KHK'nin Resmi Gazete'den yayınlandığı günden bu zamana kadar yapılan incelemelerde cezaevlerindeki tahliyeler hakkında bilgi vererek, "Şu an Manisa T tipi kapalı cezaevinden 22, açık cezaevinden 165 olmak üzere toplam 187 hükümlümüz KHK doğrultusunda tahliye olmuştur. Ayrıca E tipi kapalı cezaevinden ise 112, açık cezaevinden 103 olmak üzere toplam 215 hükümlümüz de tahliye oldu. Tahliyeler devam edecek. İlgili hakimlerimiz ile katip müdürlerimiz dosyaları inceliyor ve KHK'ye uygun olan hükümlülerin dosyalarını ilgili mahkemelere gönderiyor. Şu anda cezaevlerimizdeki dosyaların yüzde 80'ni incelendi ve karar verildi. Yüzde 20'lik dosyalar ise inceleme safhasında. Bu kolay bir iş değil. İncele eleyip, sık dokumamız gereken bir olay" diye konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek, terör suçları, cinsel suçlar, kasten adam öldürme, ağırlaştırılmış hükümlerin olduğu suçlar ile uyuşturucu ticareti ile temini yapan suçların kapsam dışı bırakıldığına bir kez daha dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde de tahliyelerin devam edeceğini dile getiren Başsavcı Şimşek, şartlı salıverileceklerin dosyalarının ilgili mahkemelere, denetimli serbestlik ile salıverileceklerin dosyalarının ise infaz hakimlerine gönderilmeye devam ettiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!