Manisa'da AK Parti'den siyasi partilere 15 Temmuz öncesi çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Manisada AK Partiden siyasi partilere 15 Temmuz öncesi çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 11:00

Manisa'da AK Parti'den siyasi partilere 15 Temmuz öncesi çağrısı

Haberin Devamı

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin yaklaşan yıl dönümü öncesi tüm siyasi partilere çağrıda bulunıp, "Yine 16 Temmuz'da olduğu gibi herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin bu hainlere karşı meydanı yan yana, omuz omuza, gönül gönüle olmak durumundayız. Siyasi partiler birbirlerinin rakipleridir ancak hısımları ya da düşmanları asla değillerdir" dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı, Şehzadeler İlçesi Tarihi Bedesten Salonu'nda dün (Pazar) düzenlenen tören ile bayramlaştı. Törene AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Recai Berber, her ikisi de AK Partili olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile partililer katıldı. Partisinin Manisa milletvekilleri adına konuşan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in gündeminde 15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimi vardı. Bilen, "Burası zor bir coğrafya. Ecdad kanını, canını feda ederek burayı bize miras bıraktı. Ama bu coğrafyada gözleri olan emelleri olan bir kısım yabancı odaklar, yabancı ülkeler ve içerdeki işbirlikçiler bu iddia ve emellerinden asla vazgeçmeyecek. Bize düşen görevde bunlara karşı teyakkuzda olmak, canımızı, göğsümüzü siper ederek onlara karşı durmak. Dosta güven, düşmana da korku salmak. 1 yıl önce Türkiye çok hain bir kalkışma hareketi ile karşı karşıya kaldı. Aynı dine mensup olduğunu, bağlı olduğumuzu zannettiğiniz, aynı inancı paylaştığımızı düşündüğümüz, aynı kıbleye yöneldiğimize inandığımız bir kısım insanlar tarafından dinimizde alet edilerek, bir kısım insanımız istismar edildi. Devletin her kurumuna bunlar sızdı. Bu sızma belki dışarıdan da destekli dost görünümlü müttefik geçinen ülkeler tarafından da kışkırtıldı ve desteklendi. Çok ağır bir bedel ödedik. Sadece Türkiye değil bize umut bağlayan soydaşlarımız, bizden umudu olan insanlık ve bizimle aynı olan, aynı dini paylaştığımıza inandığımız insanlardan çok zarar gördüler. Bunu kısa zamanda telafi ettik. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin aldığı önlemler ile bu belayı defettik" dedi.

Milletvekili Bilen tüm siyasi partilere çağırada bulunup, "Yine, 16 Temmuz'da olduğu gibi herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin bu hainlere karşı meydanı yan yana, omuz omuza, gönül gönüle olmak durumundayız. Siyasi partiler birbirlerinin rakipleridir ancak hısımları ya da düşmanları asla değillerdir" diye konuştu.  Konuşmanın ardından sahneye çıkan milletvekilleri, partililer ile tek tek tokalaşıp, bayramlaştı. Bayramlaşma da uzun kuyruklar oluştu.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!