Manisa'da 5 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Manisada 5 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 18:01

Manisa'da 5 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar mahallelerindeki 360 dönümlük alanda TOKİ aracılığıyla yerinde kentsel dönüşüm yapılacak.

Şehzadeler Belediyesi çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar mahallelerinde kentsel dönüşüm yapmak amacıyla çalışma başlattı. AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile birlikte İstanbul'da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçevik ile kentsel dönüşüm için ilk imzaları attı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kentsel dönüşümün 360 dönümlük alanda 5 mahallede yapılacağını belirterek, "Oradaki yerinden dönüşümü TOKİ ile yapacağız. Ön protokolü imzaladık. TOKİ çalışmalarını yapacak, ön fizibilitesini hazırlayacak. Biz de proje ihalesine başlıyoruz. Zemin etüdünden, evlerin değerlemesine kadar eş zamanlı olarak yapacağız. TOKİ de kendi çalışmasını yapacak. Ardından ana protokolü de imzalayacağız. Daha sonra vatandaşlarla görüşme etabına geçeceğiz. Etap etap inşaatlara başlamayı planlıyoruz. Hedefimiz 1 yıl içerisinde bu süreçleri tamamlayıp inşaat aşamasına geçmektir" dedi.

"ŞU AN ORASI FACİA DURUMDA"

Dönüşümün yerinde yapılacağını ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyleyen Çelik, "Herkes hak sahibi, herkesin rızası alınacak. Yerinde dönüşüm olacak. Orada yaşayan vatandaşlar açısından bundan daha avantajlı bir dönüşüm modeli yok. Şu an o mahalleler facia durumda. 21'inci yüzyıla yakışmıyor. Asgari şartları taşımayan konutlarda yaşıyorlar. Bu üzücü bir durum. Yapılan konutların hepsi modern, çağdaş, deprem yönetmeliklerine uygun, her türlü sosyal donatısı olan bir yer olacak. Manisalılar da geniş yeşil alanlara kavuşacak. Şehrin çirkin görüntüsü ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

KİRA DESTEĞİ OLACAK

Evlerin yapım aşamasında kira desteği de yapılacağını açıklayan Çelik, "Bu projenin bir ayağı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Biz bir dosya hazırladık, ciddi bir çalışma yaptık. Bakanlığa sunduk, bakanlık kabul etti. Ardından Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı onayladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şehzadeler Belediyesi'ni görevlendirdi. Biz şu an ihaleyi yapıyoruz. İhale neticesinde imar planı, binaların projeleri tamamlanacak. Ardından dönüşüm çalışmaları başlayacak" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!