Manisa'da 366 okul beyaz bayraklı oldu

Güncelleme Tarihi:

Manisada 366 okul beyaz bayraklı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 17:01

Manisa'da 366 okul beyaz bayraklı oldu

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nca ülke genelinde yürütülen ve çocukların sağlıklı, hijyenik ortamda eğitim görmesini amaçlayan 'Beyaz Bayrak Projesi' çerçevesinde, Manisa'da 366 okul beyaz bayrak kazandı.

Manisa'da beyaz bayrak almaya hak kazanan 271 okul için Milli Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binasında tören düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, okul müdürleri ve öğrenciler törene katıldı. Etkinlikle bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sakal, "Öğrenciler zamanlarının büyük bir kısmını okulda geçiriyor. Temiz okullarda eğitim gören öğrenciler sağlıklı olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 2015'te imzalanan protokolle temizlik ve hijyen alanında belirli kriterlere sahip olan okullara beyaz bayrak verilmeye başlandı. Manisa'da 1109 okul bulunuyor. 2016'da 95 okul beyaz bayrak sahibiydi. 2017 yılında yapılan çalışmalarla birlikte 271 okul daha beyaz bayrak kazandı. Şu anda toplum 366 okul beyaz bayraklı oldu. Okulların yüzde 35'i beyaz bayraklı oldu" dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, beyaz bayraklı okul sayısının sadece 95 olmasından dolayı üzüldüklerini, ancak çabalarla birlikte bu rakamın yükseldiğini ifade etti. Dernekbaş, "Eğitim ve öğretim kalitesini artırmak görevimizin yanında öğrencilere hijyenli ortam hazırlama görevimiz var. Bütün okullar tarandı, kurulan komisyonların kriterlere göre temiz okulları belirledi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okullara beyaz bayrak sertifikaları ve bayrakları verildi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!