Manisa'da 36 okul 'beslenme dostu' oldu

Güncelleme Tarihi:

Manisada 36 okul beslenme dostu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 17:48

Manisa'da 36 okul 'beslenme dostu' oldu

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın okullarda obezite ile mücadele etmek için başlattığı 'Beslenme Dostu Okul' projesi çerçevesinde Manisa genelindeki 36 okulun daha sertifika alMASIYLA, beslenme dostu okul sayısı 56'ya yükseldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda obezite ile mücadele ve öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırma çerçevesinde Beslenme Dostu Okul Projesi ile, Manisa il genelinde beslenme dostu olmaya hak kazanan okullara sertifikaları törenle dağıtıldı. Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Manisa İl Milli Eğitim Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koç, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hasan Güner, şube müdürleri, beslenme dostu olmaya hak kazanan okulların idarecileri, öğretmenleri ile öğrencileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Müdür Yardımcısı İsmail Koç, beslenme dostu olmayı hak kazanan okulların, öğrencilerin sağlıklı beslenmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Koç, "Beslenme dostu okul projesi başladığı 2010 yılında bu sertifikayı hak kazanan okul sayımız 23'tü. Şimdi 36 okulumuz daha beslenme okul dostu sertifikası daha kazanarak bu sayı 56'ya yükseldi. Beslenme dostu okul demek hem temiz hem hijyenik, kuralları uygulayan, öğrencilerin düzenli ve sağlıklı beslenmesini sağlayan okullardır. Çocuklarda kilo almadan beslenmeyi hayat tarzı olarak aşılamaya çalışıyoruz. Öğrenciler kantin denetlemelerine katılıyor. Beslenme dostu okullarda kantinlerin satış reyonlarında taze meyve suyu, natürel ürünler bulunmak zorunda. Bu zorunluluğa uymayan okullarımız beslenme dostu okul olamaz" dedi.

Beslenme Dostu Okul sertifikasının alınabilmesi için okulun öncelikle beyaz bayrak sahibi olması gerektiğini altını çizen Koç, Manisa genelinde 440 okulun beyaz bayrak sahibi olduğunu ve bu sayıyı eğitim-öğretim yılı sonuna kadar 650'ye yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti. Koç ayrıca, beyaz bayrak sahibi olan tüm okulların beslenme dostu olması konusunda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Koç, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Güner ile birlikte okulların sertifikalarını dağıttı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!