Manisa Ticaret Borsası'ndan kan bağışı desteği

Güncelleme Tarihi:

Manisa Ticaret Borsasından kan bağışı desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 15:13

Manisa Ticaret Borsası'ndan kan bağışı desteği

Haberin Devamı

MANİSA Ticaret Borsası, kentteki Kızılay kan merkeziyle işbirliği yaparak kan bağışı kampanyası düzenledi.
Manisa Ticaret Borsası'nda başlatılan kan bağışı kampanyasına Borsa Başkanı Sadık Özkasap öncülük etti. Özkasap, kan bağışın hem manevi, hem sağlık açısından faydasının olduğunu vurguladı. Kanın her zaman ihtiyaç olduğunu kaydeden Özkasap, "Her zaman bağışında bulunmalıyız. Çünkü kana her zaman ihtiyaç var. Manisa Ticaret Borsası olarak bundan böyle 4 ayda 1 bu kampanyayı düzenleyeceğiz. Bu kampanyanın diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızı da kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" dedi.
SOĞUKTA STOKLAR AZALIYOR
Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal ise soğuk havalardan dolayı kan stoklarının azaldığına dikkat çekerek, genel merkezin çağrısıyla bağışların tekrar arttığını söyledi. Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap nezdinden bütün borsa çalışanlarına kan bağışında bulundukları için teşekkür eden Nardal, "Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Çünkü ülkemizde istemesek de terör olayları, trafik kazaları oluyor, hastanelerde ameliyatlar oluyor. Böyle olunca doğal olarak kan bağışına her daim ihtiyaç var. Manisa olarak bu konuda çok iyiyiz vatandaşlarımızı, kurum ve kuruluşlarımızı kan bağışı konusunda her zaman destek veriyorlar. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Genel merkez tarafından 2017 yılı için 61 bin 500 ünite kan hedefi belirlendiğini kaydeden Nardal, Manisalıların katkılarıyla bu hedefi geçeceklerini söyledi. Kadınların kan bağışı konusunda geride kaldığını vurgulan Nardal, "Kadınların yüzde 14'ü kan bağışındı bulunuyor. Bu çok düşük bir rakamdır. Bu yıl bu sayıyı artırmak için kan bağışı konusunda kadınlara daha fazla eğitim vereceğiz" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!