Manisa Baro Başkanı: Soma faciasında FETÖ-PDY algısı yaratılmak isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Manisa Baro Başkanı: Soma faciasında FETÖ-PDY algısı yaratılmak isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 17:39

Manisa Baro Başkanı: Soma faciasında FETÖ-PDY algısı yaratılmak isteniyor

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)- MANİSA Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma'daki kömür ocağı faciasının 11 Temmuz'daki duruşması öncesinde, faciayı FETÖ/PDY ile bağdaştıran haberler olduğunu belirtip, "Bugüne kadar dava dosyasına bu konuda yansıyan bir uzman raporu yoktur. Mahkemeye sunulan bir delil, rapor yoktur. Bu haberler algı yaratmaya ve kamuoyu oluşturmaya yöneliktir" dedi.
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaya, Manisa Barosu Sekreteri Avukat Seçil Ege Değerli de katıldı. Baro Başkanı arslan, Soma'daki maden faciasının FETÖ/PDY'nin yaptığına dair mahkeme dosyasında konulan, bu konuya ilişkin bir uzman raporu, bir delil olmadığını söyledi. Soma'da ilk duruşmanın başladığı 13 Nisan 2015 tarihinden itibaren bugüne kadar 64 celse yapıldığını belirten Arslan, duruşmanın son olarak,
Cumhuriyet Savcısı'na esas hakkındaki mütalaasını açıklamak üzere gelecek celseye kadar süre verilmesine karar verilmek üzere 11 Temmuz 2017 tarihine ertelendiğini hatırlattı.
"ALGI YARATILMAK İSTENİYOR" İDDİASI 
Arslan, Soma maden faciasını FETÖ'ye bağlayıcı haberler yapılarak algı yaratıldığını belirtip, "15 Temmuz'daki darbe kalkışmasından sonraki duruşmalarda bir kısım sanık ve sanık vekilleri tarafından Soma maden faciasının 'sabotaj' olduğuna dair iddialar dile getirilmiş, bir kısım kitle haberleşme araçların da bu konu da haberler yapılmıştır. 9 Kasım 2016 tarihinde Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusun da bulunulmuştur. Soruşturmanın gizli olması nedeni ile dosya hakkında bir bilgimiz yoktur. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi 19 Nisan 2017 tarihli duruşmasında dosyada yapılan işlemlerle ilgili ayrıntılı değerlendirme yapmış Cumhuriyet Savcısı'nın, sanık ve sanık vekillerinin Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunun beklenmesi talebini reddetmiştir. Bu duruşmadan sonra da bir kısım kitle haberleşme araçları 'Soma davasında FETÖ izi' şeklinde haberler yapmışlardır. Bu haberlerde, 'Soma faciasını inceleyen uzmanlar' ifadeleri kullanmışlardır. Haberlerin içeriğine bakıldığında yeni bir delil ya da rapor olmadığı görülmektedir. Bugüne kadar mahkeme dosyasına bu konuda yansıyan bir uzman raporu yoktur. Mahkemeye sunulan bir delil, rapor yoktur. Bu haberler algı yaratmaya ve kamuoyu oluşturmaya yöneliktir" dedi.
"AİLELER DAVANIN SONUÇLANMASINI BEKLİYOR"
Şehit madenci yakınlarının bir an önce yargılamanın sona ermesi ve suçluların cezalandırılmasını istediğini belirten Arslan, şunları söyledi:
"Dosyada deliller toplanmış, tartışma aşaması bitmiştir. 2016 Aralık ayında bugüne mahkeme savcısına 20 Aralık 2016 tarihin de, 20 Şubat ve 19 Nisan 2017 tarihinde yapılan duruşmalarda esas hakkında beyanını sunmak üzere süre verilmiştir. Facianın üzerinden 37 ay geçmiştir. Her yeni duruşma hiç dinmeyen acıları tazelemekte ve mahkeme salonundan boyunları bükük ayrılmalarına neden olmaktadır. Aileler, acıların bir an önce dinmesi için mahkeme kararının açıklanmasını beklemektedir."

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!