Mangala’nın şampiyonları belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Mangala’nın şampiyonları belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 10:56

Mangala’nın şampiyonları belirlendi

Haberin Devamı

BURSA/ (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel Türk oyunlarının tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunmak üzere Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirdiği, Mangala Turnuvası’nın final karşılaşmaları Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) yapıldı.



Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinesinde yapılan ve 84 okulundan 8 bin 736 öğrenci katılım sağladığı turnuva 4 farklı kategoride düzenlendi.



Turnuvanın ilkokul kategorisinde Remzi Zümrüt İlkokulu’ndan Ahmet Turan üçüncü, Mehmet Aker İlkokulu’ndan Nehir Gönülü ikinci olurken, bu kategorinin şampiyonu Ovaakça İlkokulu’ndan Sude Yılmaz oldu. Ortaokul grubunda ise Şükrü Naili Paşa Ortaokulu’ndan Oktay Şahin üçüncü olurken, Şehit J.Er Bahattin Aydın Ortaokulu’ndan Ata Yurt grupta ikinci sırada yer aldı. Şükrü Naili Paşa Ortaokulu’ndan Mert Meriç ise bu kategorinin birincisi olmayı başardı.



Lise kategorisinin birincisi Ali Osman Sönmez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Raşit Demir olurken, yine aynı okuldan Halil İbrahim Katı ikinci sırada yer aldı. Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Yusuf Öztürk ise kategori üçüncüsü olarak ödül almaya hak kazandı. Tüm okulları kapsayan serbest kategorisinde finale kalan öğrencilerden Enes Berke Sürer üçüncü, Zeynep Naz Kırıştı ikinci sırada yer alırken, kategoriyi Mert Yıldırım Arslantaş birinci olarak bitirdi.



FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!