Mandela'nın cenazesindeki çevirmenden 'şizofreni' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Mandelanın cenazesindeki çevirmenden şizofreni açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 14:50

Güney Afrika'da önceki gün Nelson Mandela'nın cenaze töreninde konuşmaları işaret diline çevirmekle görevlendirilen ancak daha sonra yaptığı el hareketlerinin hiçbir anlamı olmadığı ortaya çıkan çevirmen şizofren olduğunu açıkladı ve olayla ilgili özür diledi. Güney Afrika hükümeti de olayın soruşturulduğunu ancak çevirmenin kiralandığı şirketin yöneticilerinin ortadan kaybolduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Thamsanqa Jantjie isimli 34 yaşındaki çevirmen, Johannesburg's Star gazetesine yaptığı açıklamada sahnede tüm dünyanın gözü önündeyken bir anda sesler duymaya ve halüsinasyonlar görmeye başladığını söyledi.

"Bir anda melekler görmeye başladım. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Çok tehlikeli bir durumda tek başımaydım. Kendimi kontrol etmeye ve dünyaya olan biteni yansıtmamaya çalıştım. Çok üzgünüm, kendimi bu durumda buldum" diyen Jantjie, "etrafında silahlı polisler olduğu için" panik yapmamaya çalıştığını belirtti.

Geçirdiği krizin kaynağının ne olduğunu bilmediğini de vurgulayan Jantjie, şizofreni tedavisi için gerekli ilacını almış olduğunu ifade etti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun gibi isimlerin konuşma yaptığı bir organizasyonda böylesi bir güvenlik zaafiyetinin nasıl olabileceğine dair tartışmalar alevlendi.

Haberin Devamı

HÜKÜMET ÖZÜR DİLEDİ
Diğer yandan Güney Afrika Cumhuriyeti hükümetinden yapılan açıklamada olayda bir "hata" olabileceğini ifade edildi.

Kadın, Çocuk ve Engellilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Hendrietta Bogopane-Zulu, çevirmenin böyle bir olayda görevlendirilmesinin bir hata olabileceğini söyledi.

Dünya genelindeki tüm sağırlardan özür dileyen Bogopane-Zulu, çevirmenin kiralandığı şirkete ulaşmaya çalıştuklarını ancak şirket yöneticilerinin "ortadan kaybolduğunu" söyledi.

Bakan Bogopane-Zulu, Jantjie'nin güvenlik denetimini nasıl geçtiğiyle ilgili bir soruşturma yürütüldüğünü de vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!