Mandela'nın cenazesi 15 Aralık'ta

Güncelleme Tarihi:

Mandelanın cenazesi 15 Aralıkta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2013 15:20

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin dün yaşamını yitiren efsanevi lideri Nelson Mandela’nın cenaze töreninin 15 Aralık’ta yapılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Mandela için düzenlenecek devlet törenlerinin 10 gün sürmesi bekleniyor. Dünya basınında Mandela'nın cenazesinin Güney Afrika'nın hatta dünyanın tarihinde görülmüş en büyük törenlerden biri olacağı yorumları yapılıyor.

Mandela'nın naaşı, camdan bir tabut içinde başkanlık yeminini de ettiği Pretoria'daki Birlik Binaları'nda katafalka koyulacak.

Güney Afrika halkı, efsane liderlerine Mandela'nın girişimleriyle bu ülkede düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nın yapıldığı Johannesburg Futbol Stadyumu'nda veda etme fırsatı bulacak.

TÜRKİYE'DEN KİM KATILACAK
ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron gibi liderlerin törene katılacakları şimdiden açıklandı.

Güney Afrika’nın efsane lideri NELSON MANDELA’nın cenaze törenine Türkiye’den kimin katılacağı ise henüz netleşmiş değil.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara muhabiri Uğur Ergan’ın aktardığına göre Türkiye’yi temsilen törene kimin katılacağı, tören şeklinin belli olması ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye davet gelmesinden sonra belli olacak.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı üzerinden davet geldikten sonra, hükümetin temsil düzeyini belirlemesi öngörülüyor. Mandela için yapılacak cenaze törenine başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere birçok devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!