Manchester City'i geçersek UEFA'yı alırız

Güncelleme Tarihi:

Manchester Cityi geçersek UEFAyı alırız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:00

Beşiktaş Başkanı, gelecek turdaki muhtemel rakipleri olan İngiliz temsilcisini elemeleri halinde önlerinin açılacağını belirtti ve “Bu yıl olmazsa önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonluğu istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, siyah beyazlı takımın Antalya kampını takip eden gazetecilerle yemek yedi. Demirören ve yöneticiler, Beşiktaş’ın ikinci yarı hazırlıkları, transferler ve hedefleri konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım Demirören, transfer komitesi üyeleri Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu, yemeğin ardından gündemle ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
City en büyük favori
Yollarına devam ettikleri Avrupa Ligi ile hakkında iddialı konuşan Demirören, “Manchester City’yi geçersek kupa gelir. Çünkü Manchester, UEFA’nın favori takımı” dedi. Siyah beyazlıların başkanı şunları söyledi: “İlk yarı 32 maç oynadık. (Avrupa Ligi’nde finale kadar gitmeyi kast ederek) İnşallah sezon sonu 62 maçı tamamlarız. Schuster’den şampiyonluk istedim. Bu yıl olmazsa önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonluğu istiyorum. Bu sene şampiyon olacağız diye bir şey söylemedim. Biz önümüzdeki sezonun takımını kurduk.
Çıta çok yükseldi
Beşiktaş sezon başından beri Avrupa’ya damgasını vurdu. Hem yaptığı transferlerle hem de Avrupa Ligi’ndeki başarısıyla. Vurmaya da devam edecek. Bir yere gelmek kolay, bir yerde kalmak zor. Beşiktaş’ta çıta çok yükselmiştir. Bu çıtayı aşağıya düşürmeye ne benim ne yönetimin ne de bundan sonra gelecek yönetimlerin hakkı yok. Bundan sonra yapacağımız transferlerin de muhakkak aldığımız bu oyuncuların seviyesinde olması gerekiyor.
14 puan kapanır
Ligde de şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız. 14 puanlık fark inkar edilemez. Biz 11 puandan şampiyonluk veren bir kulüp olarak, 14 puandan da şampiyonluk alabileceğimize inanıyoruz. Ümidimizi kesmeden bu sene kovalayabildiğimiz kadar kovalayacağız. Ama önümüzdeki yıl bizim için çok daha önemli olacak.”

Haberin Devamı

Efes’le birleşip Euroleague’e gidebiliriz

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, yeni yasayla Efes Pilsen’in basketbola devam etmesinin zorlaştığının hatırlatılması ve “Gelecek yıl Efes Pilsen grubuyla bir birliktelik olabilir mi?” sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:
“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Sponsorları başımızın üzerinde taşımak lazım. Bizim Cola Turka ile basketboldaki anlaşmamız bu sezon bitiyor. Öncelik onlarda olmak kaydıyla, herkesle görüşeceğiz.
Tuncay Bey’le konuşuruz
Basketbolda Euroleague’e gitmek tabii ki en önemli avantaj olur. Ancak bu konuya Tuncay Özilhan Bey nasıl bakar bilmiyorum. Sonuçta oturup konuşulacak konular bunlar.”

Haberin Devamı

Yabancı sınırı kalkmalı

ŞİYAH beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, “Bana göre yabancı sınırının artması değil, artık tamamen kalkması lazım. Ancak, muhakkak altyapıdan en az 1 en fazla 3 oyuncunun ilk 11’de sahaya çıkma mecburiyetinin konulması şartıyla” ifadelerini kullandı.

Biz Tabata’yı ilk  günden kaybettik

TABATA beklediğimizi veremedi tabii ki. Ancak onun bu olmadığı gerçeğini de hepimiz biliyoruz. Spekülasyonu da anlamıyorum. Her kulübün geçmişine dönerseniz, Tabata gibi ne oyuncular bu kulüplere geldi gitti. 1996’da Beşiktaş, sadece Ayhan’a 12 milyon dolar para verdi. Zaten bunların tartışılmasıyla Tabata’yı ilk günden kaybettik.

Gidecekler belli

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Sorumluları Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu gönderilecek yabancılar hakkında bilgi verdi. Adalı, “Fink Almanya’ya gidecek. Tabata ile pazartesi görüşeceğiz. Zapotocny S.Prag’a gitti. Holosko’yu da göndereceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!