Manavgat'taki olaylar için savcı mütalaa verdi

Güncelleme Tarihi:

Manavgattaki olaylar için savcı mütalaa verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 13:17

Manavgat'taki olaylar için savcı mütalaa verdi

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 9 Eylül 2015 tarihinde, terör olayları protestoları sırasında Mehmet Acar'ın öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması ve bazı işyerlerinin yakılmasına ilişkin yargılanan sanıklar hakkında cumhuriyet savcısı mütalaa verdi.

Manavgat'ta 9 Eylül 2015 tarihinde terör olaylarını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerin ardından çıkan tartışmada Fatih Sultan Mehmet Varol, Ahmet Demir ve Mehmet Acar bıçakla yaralandı. Yaralılar hastaneye götürülürken, Mehmet Acar doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili Paymal Parıltı, Mustafa Parıltı, Menderes Parıltı ve Ahmet Parıldar 'kasten öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, terör örgütü propagandası yapmak, yaralamak, basit yaralama, korku kaygı ve panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme, ruhsatsız ateşli silah taşıma bulundurma, sahte kimlik bulundurma' suçlarından tutuklandı, Cemal Yavuzus ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KONYA'DA

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Paymal Parıltı, Mustafa Parıltı, Menderes Parıltı, Ahmet Parıldar ve Cemal Yavuzus sanık, olaya karışan Ahmet Demir, Fatih Sultan Mehmet Varol, Yusuf Özçelik ve Mustafa Avşar'da müşteki sanık olarak yer aldı. Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ardından, dava güvenlik gerekçesiyle Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Davanın 11'inci duruşmasına tutuklu sanık Paymal Parıltı Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi ve İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS'le katılırken, müşteki sanıklar Fatih Sultan Mehmet Varol, Yusuf Özçelik, Mustafa Avşar ve Ahmet Demir ile tarafların avukatları salonda yer aldı. Duruşmada savcı mütalaa verildi. Mütalaada Paymal Parıltı hakkında 16 yıldan 31 yıla kadar, Mustafa Parıltı için 6 aydan 3 yıl 4 aya kadar, Ahmet Parıldar hakkında 2 yıl 4 aydan 12 yıla kadar, Menderes Parıltı hakkında 6 aydan 3 yıl 4 aya kadar, Cemal Yavuzus hakkında ise 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

Cumhuriyet savcısı müşteki sanıklar Ahmet Demir, Fatih Sultan Mehmet Varol, Yusuf Özçelik ve Mustafa Avşar hakkında ise 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarını hazırlaması için 19 Ocak 2018 tarihine erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!