Manavgat'ta Türk Mutfağı paneli

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta Türk Mutfağı paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 11:21

Manavgat'ta Türk Mutfağı paneli

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda (MYO), Osmanlı Mutfağından Bugüne Türk Mutfağı & Sofra Adabı konulu panel düzenlendi.

Manavgat Aşçılar Derneği ve Manavgat MYO işbirliğiyle düzenlenen Osmanlı Mutfağından Bugüne Türk Mutfağı & Sofra Adabı paneli Manavgat MYO Mehmet Akın Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Trendy Hotels Eğitim Kalite ve Yiyecek İçecek Kalite Koordinatörü Hamza Yalçın ve Yard. Doç. Dr. Oğuz Nebioğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı paneli Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş, AÜ MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert de takip etti.

Panelde TAFED Başkanı Zeki Açıköz, öncelikle Türk mutfağı ve yöresel yemeklere sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Öğrencilerin hedeflerinin yukarıda olması gerektiğini belirten Açıköz, Osmanlı mutfağından bugüne Türk mutfağının yanı sıra öğrencilerle kariyer planlaması, aldıkları eğitim, hedefleri ve vizyonlarının ne olması gerektiğini anlattı.

Sofra adabı, geleneklerimiz ve göreneklerimiz konusunda sunum yapan Trendy Hotels Eğitim Kalite ve Yiyecek İçecek Kalite Koordinatörü Hamza Yalçın, "Türk milleti olarak aile geleneğimizi, kültürümüzü, mutfak kültürümüzü korumamız gerekiyor. Uluslararası otellerde hizmet veriyoruz, dünya mutfaklarını da öğreneceğiz ama her şeyden önce kendi mutfağımıza sahip çıkacağız. Kendi kültürüne sahip çıkmayan bir toplum gerilemeye mahkumdur. Bizim hedefimiz Türk mutfağı ve yöresel yemeklerimizi öne çıkarmak bununla birlikte mutfak kültürümüzü geliştirmek, öğrencilerimizi de bu doğrultuda yetiştiriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!