ANTALYA HABERLERİ MANAVGAT HABERLERİ

Manavgat'ta Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi

DHA
14.12.2017 - 13:33Son Güncelleme :
DHA

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 2'nci Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi başladı.

Kongreye Kaymakam Mustafa Yiğit, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, AÜ Manavgat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat MYO müdürü Prof. Dr. Hakan Sert, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, MASİAD Başkanı Turgay Akar ve diğer yetkililer katıldı.

Kongrede açılış konuşmasını yapan AÜ Manavgat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, 2016 yılının turizm sektörü açısından zor bir yıl olduğunu ve rakamların önceki yıllara göre yüzde 30 civarında gerileme gösterdiğini, 2017 yılının ilk 10 ayında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artış olduğunu hatırlattı.

Hedeflenin turizmin hem Manavgat hem de Türkiye açısından zirveye ulaşmak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sert, "Antalya yılın 300 gününün güneşli geçtiği nadir şehirlerden bir tanesi. Tarihi dokusuyla, doğasıyla, deniziyle, kumuyla, güneşiyle Manavgat, Antalya'nın göz bebeği. Turizm açısından böyle önemli bir ilçede sağlık turizmi, ekolojik turizm gibi alternatif turizm çeşitlerinin yanında turizmle ilgili her türlü konunun tartışılacağı aynı zamanda turizmin olmazsa olmazı olan gıda güvenliğinin konuşulacağı kongremizin turizme katkılarının büyük olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaymakam Mustafa Yiğit ise Manavgat'a yeni atandığını hatırlatarak, ilçeye gelmeden önce Antalya'nın turizmde marka olduğunu bildiğini ancak Manavgat'ta turizmin bu derece etkin olduğunu bilmediğini söyledi. Manavgat'ın 64 kilometrelik sahil şeridinde 250 bin belgeli yatak bulunduğunu vurgulayan Kaymakam Yiğit, "Turizm ciddi bir sektör, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi. Bu işe her yönüyle bakmak gerekir. Akademik açıdan, nedir, nerelerden bugünlere gelmiştir, devletimiz için nedir, geleceği nasıl olacaktır? Bunların konuşulması gerekir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Manavgat haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Manavgat haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Manavgat'ta Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ANTALYA NAMAZ VAKİTLERİ

23 Mayıs 2018, Çarşamba
  • İmsak
    03:58
  • Guneş
    05:37
  • Öğle
    13:00
  • İkindi
    16:49
  • Akşam
    20:11
  • Yatsı
    21:43

ANTALYA NÖBETÇİ ECZANELER

Sorunapp.com'un katkılarıyla
  • Hülya Aba Eczanesi

    Manavgat
  • Korucu Eczanesi

    Manavgat
Sayfa Başı