Manavgat'ta Tay-Kik tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta Tay-Kik tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 10:26

Manavgat'ta Tay-Kik tanıtıldı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - TÜRK örf ve adetleriyle Uzakdoğu dövüş sporlarının harmanlandığı Tay-Kik, Manavgat'ta düzenlenen gece ve turnuvada tanıtıldı.
Uzakdoğu dövüş sporları felsefesinin Türk gelenek ve adetleriyle harmanlanmış dövüş gösteri sanatı Tay-Kik ile yeni kurulan Dünya Tay-Kik Federasyonu'nun galası ve Tay-Kik Turnuvası, Manavgat'ta yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi önünde oluşturulan alanda gerçekleştirilen etkinlikte Türk sporcuların yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Hollanda, İran, Almanya, Irak, Letonya ve Suriye'den gelen sporcular mücadele etti.
Gecede yurt dışından gelen kulüplere Dünya Tay-Kik Federasyonu temsilcilik mazbatası verilirken, hakemlik kursunu başarıyla tamamlayanlara hakemlik belgeleri, sponsorlara da teşekkür belgesi verildi. Gecede, minik, yıldız ve büyükler olmak üzere kadın ve erkekler kategorilerinde Tay-Kik müsabakaları yapıldı. Müsabakalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalya takdim edildi.
Dünya Tay-Kik Federasyonu Başkanı Yasin Avşar, Tay-Kik'in dünya genelinde yayılması için programı düzenlediklerini belirterek, "Ülkemizde sağlıklı bir neslin yetiştirilmesinde, toplumumuzun etik değerlerine, örf ve adetlerine bağlı ve her zaman olumlu bir ivme kazandıracak sporcu bir gençliğin yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Manavgat'ta kurduğumuz Dünya Tay-Kik Federasyonumuz, dünyaya açılarak temsilcilikler verecek. Çok yakında Dünya Tay-Kik Federasyonu'na bağlı olarak Türkiye Tay-Kik Federasyonu'nun kurulması için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!