Manavgat'ta satranç antrenörlük kursu düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta satranç antrenörlük kursu düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 12:27

Manavgat'ta satranç antrenörlük kursu düzenlendi

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - TÜRKİYE Satranç Federasyonu (TSF) TSF Antalya İl Temsilciliği tarafından Manavgat'ta Antalya Satranç 1. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu düzenlendi..
TSF'nin 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan antrenörlük kursları kapsamında Antalya İl Temsilciliği tarafından Manavgat, Finike ve Antalya'da Satranç 1'inci Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu düzenlendi. Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kursa, Akseki, Gündoğmuş, İbradı, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır, Konya, Manisa, İstanbul, Mersin, Kütahya, Balıkesir, Yozgat, Amasya ve Çorum illerinden de katılımcılar yer alıyor. Toplam 94 saat sürecek kursun sonunda düzenlenecek sınavlarda başarı gösteren kursiyerlere 1. Kademe Yardımcı Antrenör sertifikası verilecek. TSF Manavgat İlçe Temsilcisi Hüseyin Yazıcı, “Eğitimlerimiz iki aşamada yapılacak olup ilk aşamada bedensel ve fiziksel olaylarının anlatıldığı bilgiler, ikinci aşamada da satrançla ilgili genel bilgiler aktarılacak" dedi.
Türkiye'de 1 milyon civarında lisans sahibi çocuk ve genç satranç oyuncusu olduğunu belirten Yazıcı, “Amacımız satranç oynayan çocuk ve genç sayısını artırmak. Çocuklarımızın satranç öğrenerek, oynayarak mücadele etmesini öğrenmesini arzuluyoruz. Tabi bu sayıyı artırmak için de özellikle okullarda bu sporu öğrencilere ulaştırmamız gerekiyor. Bunu başarabilmemizin yolu ise özellikle öğretmenlerimizin okullarda satranç dersi verebilecek durumda olmalarını sağlamak. Öğretmenlerimizin satranç dersleri verebilmek ve egzersizleri yapabilmeleri için ise antrenörlük kurslarına katılmaları gerekiyor. İşte bu nedenle Manavgat'ta bu kursu düzenliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!