Manavgat'ta istihdam fuarı toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta istihdam fuarı toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2018 15:32

Manavgat'ta istihdam fuarı toplantısı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 8 kurumun işbirliğinde "Manavgat'ta İş Var" sloganıyla bu yıl üçüncüsü yapılacak istihdam fuarı 2-3 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, Manavgat MATSO Turizm Fakültesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İnsan Kaynakları Yöneticileri (İNKAY), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) işbirliğiyle işçi ve işvereni buluşturacak fuar organizasyonu gerçekleştirilecek. "Manavgat'ta İş Var" sloganıyla 2- 3 Mart'ta Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde organize edilecek ve hazırlıkları başlayan fuarın ilk toplantısı MATSO binasında gerçekleştirildi. Toplantıda organizasyon hazırlıkları ve yapılması gerekenler konuşuldu. Fuara katılmak isteyen firmalar stant için 23 Şubat saat 17.00'ye kadar MATSO'ya müracaat edebilecek.

'İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAKTIR'

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, 8 kurum tarafından ortaklaşa yapılacak olan, işçi ve işvereni buluşturacak fuarın 2- 3 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi. Üçüncüsü gerçekleştirilecek fuarın hem işçi hem de işveren için önemine değinen Boztaş, fuarın istihdama katkı sağlayacağını vurguladı. Boztaş, "Gerçekleştirmeyi planladığımız fuarımız öncesinde ilk toplantımızı gerçekleştirdik. 8 kurumun katılımıyla gerçekleştirileceğimiz organizasyonun güzel ve verimli geçmesini bekliyoruz. Fuarımız istihdam seferberliğine bölgemize, ilçemize ve üyelerimize katkı sağlayacaktır. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, istihdam fuarının 8 kurum tarafından ortaklaşa yapıldığını hatırlatarak, güzel bir organizasyona imza atıldığını kaydetti. Üçüncüsü gerçekleştirilecek fuarın daha çok katılımla gerçekleşmesini beklediklerini aktaran Şimşek, "Belediye olarak birlikte hareket etmeyi, ilçenin kurumlarının bir araya gelerek faaliyetler yapmasını önemsiyoruz. İşsizliği önlemek, işçi ve işvereni buluşturmak amacıyla gerçekleştireceğimiz fuarımıza birlik ve beraberlik içinde gerçekleştireceğiz. Manavgat Belediyesi olarak biz hem sosyal hem de kültürel etkinlerin içinde var olmayı ve tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olmayı öncelikli olarak görüyoruz. Dilerim bu tür etkinliklerde işbirliğimiz devam eder" diye konuştu.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Hacer Bakır Sert, istihdam fuarının Manavgat ve bölge için önemine işaret ederek, şöyle dedi:

"Geçen 2 yılda oldukça başarılı geçen fuarımızın bu yıl üçüncüsünü düzenleniyoruz. Gerek öğrencilerimiz gerekse iş arayan ve işini geliştirmek isteyenler için 8 kurumun işbirliğiyle bir fuar düzenliyoruz. Şimdiden başarılı olacağını düşünüyor herkese hayırlı olmasını diliyorum."

'ÖĞRENCİLERİMİZLE KATILARAK KATKIDA BULUNACAĞIZ'

Manavgat MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Sert, fuarın kendileri için önemine vurgu yaparak, okuldan mezun olan öğrencilerin iş hayatına atılması açısından önemli olduğunu söyledi. Sert, "Fuara öğrencilerimizle katılarak katkıda bulunmayı düşünüyoruz. Okulumuz bir meslek yüksekokulu olduğu için Antalya ve Manavgat'ta ara elaman ihtiyacı giderilmesine katkı sağlıyor. Okulumuzdan bu yıl ve ileride mezun olacak öğrencilerimiz açısından önemli bir fuar olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İNKAY Genel Sekreteri ve Manavgat Sorumlusu Cemile Akbulut, fuarın iş görene seçme şansı, işverene de kalifiye elaman bulma şansı vereceğini belirterek işçi ve işvereni bir araya getirecek güzel ve büyük bir organizasyona imza atacaklarını düşündüklerini söyledi.

İŞKUR Manavgat Müdürü Yavuz Ayna, 2-3 Mart 2017 tarihinde 3'üncüsü gerçekleştirilecek olan istihdam fuarının Manavgat'a büyük katkılar sağladığını belirterek fuara ilginin yoğun olmasını beklediklerini kaydetti.

SGK Manavgat Şube Müdürü Ali Duru, kurum olarak fuarı önemsediklerini belirterek, ilçe ve bölge istihdamı açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

MASİAD Başkanı Turgay Akar da işsizliğin ülkenin en önemli gündemlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak işsizliğin azalmasına katkı yapmak amacıyla istihdam fuarına önemine işaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!