Manavgat'ta Engelliler Haftası kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta Engelliler Haftası kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 14:53

Manavgat'ta Engelliler Haftası kutlaması

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Engelliler Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Manavgat'ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelli öğrenciler ve vatandaş mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan AKM'ye kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Çelik, Manavgat Ortopedik ve Yürüme Engelliler Derneği üyeleri, aileler, İşitme Engelliler Derneği üyeleri ve engelli öğrenciler katıldı. Yürüyüşün sonunda AKM önünde mehteran konser verdi.

Konserin ardından gerçekleştirilen törene Kaymakam Nazmi Günlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, diğer yetkililer ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, "Asıl olan hayatı birlikte yaşamak adına bizim sahip olduğumuz medeni hayatın tüm imkanlarını, değerlerin yaşamasını engelleyen engellilerdir. Engelli kardeşlerimizin, diğer insanların sahip olduğu imkanlara kavuşması için gayret göstermeliyiz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız" dedi.

Tören, özel öğrencilerin gösterileri, işaret diliyle şarkılar, işitme engelli bireylerin tiyatro gösterisi, özel insanlar korosu ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!