Manavgat'ta 3'üncü fakülte hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta 3üncü fakülte hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 12:07

Manavgat'ta 3'üncü fakülte hazırlığı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert, ilçede 3'üncü fakülte kurulması için komisyon oluşturulduğunu açıkladı.

Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) yönetimi basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, MASİAD Başkanı Turgay Akar, yönetim kurulu üyeleri, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş ve AÜ Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert katıldı.

MASİAD Başkanı Turgay Akar, Manavgat iş dünyası olarak ilçeye devlet üniversite kurulmasını önemsediklerini ve bu doğrultuda yapılacak olan bütün çalışmalara destek vereceklerini belirterek, açılması planlanan üçüncü fakülteyle birlikte üniversitenin kuruluş aşamasına geçileceğini ve 2019 yılından önce Manavgat Üniversitesi'nin hazırlıklarına başlanacağını öngördüklerini kaydetti.

TURİZM FAKÜLTESİ CANLILIK GETİRDİ

AÜ Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert, ilçede yükseköğrenim faaliyetinin MYO ile başlayıp MATSO Turizm Fakültesi ile devam ettiğini hatırlatarak, 2 yeni fakültenin daha olması durumunda üniversitesinin hayata geçirilmesinin mümkün olabileceğini anlattı. Geçen yıl hizmete açılan MATSO Turizm Fakültesi'nin şehre dinamizm, canlılık getirdiğini belirten Prof. Dr. Sert, bir şehrin sosyal hayatı, vizyonunun gelişmesi açısından öğrencilerin çok önemli olduğunu söyledi.

3'ÜNCÜ FAKÜLTE İÇİN KOMİSYON

Bakanlar Kurulu tarafından Manavgat'ta ikinci fakülte olarak Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Hakan Sert, "Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'ne önümüzdeki yıl öğrenci alınması planlanıyor, dekan ataması da yapılacak. 3'üncü fakülte olarak ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri ya da Eczacılık Fakültesi olarak düşünülüyor. Bu konuda komisyon oluşturduk, önümüzdeki süreçte bu da belirlenecek. Manavgat Üniversitesi yolunda emin adımlarla yürüyoruz, bu yolda bizimle yürüyen herkese teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!