Manavgatlı öğrenciler Litvanya'da

Güncelleme Tarihi:

Manavgatlı öğrenciler Litvanyada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 11:36

Manavgatlı öğrenciler Litvanya'da

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi Litvanya'da düzenlenen 'Yenilikçi Öğrenci-Öğretmen Gelişim Modeli' adlı Erasmus+ KA2 proje toplantısına katıldı.

Litvanya'nın Vilnius şehrinde düzenlenen "InSTEM: Innovative Student-Teacher Evolution Model/Yenilikçi Öğrenci-Öğretmen Gelişim Modeli" adlı Erasmus+ KA2 projesi öğrenci çalışma toplantısında Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri de yer aldı. Namık Karamancı Fen Lisesi Müdürü Hasan Kökçü, projenin son öğrenci çalışma toplantısının 23-29 Nisan tarihlerinde Litvanya'da gerçekleştirildiğini belirterek, "Litvanya, İtalya, İzlanda ve Lüksemburg'dan ortaklarımızla birlikte 2015 yılından bu yana yürüttüğümüz STEM yani fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında çalışmalar ve araştırmalar yaparak öğrencilerimizin bu alanlarda kariyer yapmalarını teşvik etmeyi amaçlayan çalışmalar içeren projenin son öğrenci çalışma toplantısında okulumuzu projenin sorumlusu olan öğretmenimizle 3 öğrenci temsil etti" dedi.

Litvanya toplantısı hakkında bilgi veren proje sorumlusu Hasan Biber de 2 gün süren toplantılarda öğrencilerin yapmış olduğu araştırmaları katılımcılarla sunum olarak paylaştığını aktararak, "Proje kapsamında 2 yıl boyunca okullarımızda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar da sunumlarla paylaşıldı. Okulumuzun sorumluluğunda olan 'Driven to Discover' modeli de katılımcılara aktarıldı. Ayrıca projenin son bölümünde yapılması gereken çalışmalar görüşülerek karara bağlandı" diye konuştu.

Litvanya çalışma toplantısına katılan Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerinden Elif Göksu Çelik, Ali Ekin Aktaş ve Emre Akbaş ise "İlk defa yurtdışına çıkma fırsatı bulduğumuz bu projede hem yabancı dil becerilerimizi geliştirebilme hem de STEM alanındaki bilgi ve yeterliğimizi arttırma fırsatı bulduk. Katıldığımız konferans ve yaptığımız sunumlar bizim için büyük bir deneyim oldu. İngilizcenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu süre zarfında evlerinde kaldığımız ailenin ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerin kültürlerini yakından tanıdık ve yeni arkadaşlar edindik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!