Manavgatlı muhtarlar dernekleşti

Güncelleme Tarihi:

Manavgatlı muhtarlar dernekleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 16:27

Manavgatlı muhtarlar dernekleşti

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki 106 mahalle muhtarının doğal üye olarak kabul edildiği Manavgat Muhtarlar Derneği (MMD) kuruldu.
Manavgat'ın 106 mahallesinde görev yapan mahalle muhtarlarını bir araya getirmek, yaşadıkları sorunların çözümünde birlik ve beraberlik içinde hareket etmek amacıyla kurulan MMD'nin ilk toplantısı Boğaz Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Mustafa Yiğit, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Baş Kontrolörü Ali Balkan'la birlikte muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan MMD Kurucu Başkanı Tahsin Yılmaz, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla derneği kurduklarını ve partiler üstü olduklarını belirterek, "Biz mahallelerimize hizmet alabilmek için de bütün siyasi partilere, bütün belediyelere, kurum ve kuruluşlara yakın kişileriz. Biz böyle yaklaştığımız sürece belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerinin daha seri yapılmasında, daha kaliteli yapılmasında yardımcı olacağımız inancındayız" dedi.
MMD'nin şimdilik hiçbir federasyonla bağlantısı olmadığını aktaran Yılmaz, gelecekte Muhtarlar Federasyonu'na bağlı hareket edeceklerini söyledi.
ELEKTRİK ÜCRETSİZ OLSUN
Muhtarların yaşadığı önemli bir sorunun elektrik parası olduğunu, özveriyle vatandaşa hizmet için çalıştıklarını, görev yaptıkları muhtarlık ofislerinin ise halkın temsil yeri olduğunu kaydeden Yılmaz, "Muhtarlık ofislerimizde elektrik parası ödüyoruz. Vatandaştan hiçbir ücret almayan kişileriz. Kendi yağımızla tuzumuzla kavruluyoruz. Vatandaşı temsil eden kurumlar olarak, hizmet eden kurumlar olarak muhtarlık binalarımızda kullanılan elektrik ücretsiz olmalı diye düşünüyoruz" diye konuştu.
MUHTARLIĞIN 150 YILLIK GEÇMİŞİ VAR
Kaymakam Mustafa Yiğit de MMD'yi kuran muhtarları tebrik ederek, şöyle dedi:
"Muhtarlarımız bir araya geliyorlar bir sivil toplum örgütü, bir sivil toplum kuruluşu oluşturuyorlar. Malumunuz bu ülke yıllardır bir sürü sıkıntılar çekiyor, başımızdan problem eksik olmuyor ama bunu nasıl aşıyoruz derseniz bu bizde var olan birlik ve beraberlik duygusundan kaynaklanıyor. Kim olursa olsun kucaklaştığımız anda bütün sıkıntılarımızı unutuyoruz. Dolayısıyla hayırlı bir başlangıç olacağını düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!