Manavgat ve Kumluca'da anma etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Manavgat ve Kumlucada anma etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 14:22

Manavgat ve Kumluca'da anma etkinlikleri

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN- Ramazan SARIKAYALI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ve Kumluca ilçelerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıldönümünde törenle anıldı.

Kaymakam Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma programı, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Sirenlerin çalmasıyla dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

KUMLUCA'DA ANMA

Kumluca'daki anma programı ise Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Kaymakam Hakkı Uzun ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anma programı daha sonra Sultan Alpaslan İlkokulu Konferans Salonu'na devam etti. Atatürk'ü anlatan sinevizyon gösteri yapıldı, şiirler okundu ve Atatürk'ün hayatından kesitler içeren tiyatro gösterisi sergilendi. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kumluca Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro ise müzik dinletisi sundu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!