Manavgat Türkbeleni yaza hazır olacak

Güncelleme Tarihi:

Manavgat Türkbeleni yaza hazır olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 12:31

Manavgat Türkbeleni yaza hazır olacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin, Manavgat'ın yeni çekim merkezi olacak Türkbeleni Mesire Alanı Projesi, yaz aylarında ziyarete açılacak.

Manavgat Türkbeleni Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediye şirketi ANTEPE AŞ tarafından 30 milyon 400 bin TL'lik yatırım bedeli ile hayata geçirilen projenin yaz aylarında tamamlanması ve ziyarete açılması hedefleniyor. 350 dönümlük Türkbeleni Mesire Alanı Projesi; amfi tiyatrosu, spor sahaları, yapay göleti, macera parkı, çocuk oyun alanları, sosyal alanlar ve yemyeşil doğasıyla Manavgat'ın yeni çekim merkezi olacak.

MANAVGAT'IN CAZİBE MERKEZİ

350 dönüm ormanlık alanın içinde 16 bin metrekare kapalı alanı ile ziyaretçiler bireysel sporlar ve takım sporları yapabilecekleri gibi kafe, sergi alanları, kır lokantaları, kameriyeler ve 2 bin kişilik amfi tiyatrosu sosyal alanlardan faydalanabilecek. Proje kapsamında ayrıca, idari bina, kır kahvesi, büfe, çocuk oyun alanı, ibadethane, yağmur barınağı, çeşme, yamaç tipi yaya asansörü, spor tesisleri destek binası, kültür evi, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis sahası, yapay gölet, Orman Genel Müdürlüğüne tahsisli gözlem kulesi, otopark ve macera parkı bulunuyor.

YEŞİL DOKU KORUNACAK

Proje kapsamında Türkbeleni Mesire Alanının doğası aynen korunurken, 2013'teki yangında zarar gören bölgeye de 2 bin 500 ağaç daha dikilecek. Mevcut orman ağaçlarının kesimine ya da taşınması da söz konusu olmayacak. Doğa ile eğlencenin iç içe olduğu, meydanları, spor alanları, sosyal tesisleri, kültür-sanat yapıları ile her detayın düşünüldüğü Türkbeleni Projesi, Manavgat'ın cazibe merkezi olacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!