Manavgat’ta "Sınavda Başarıyı Yakalama Ve Stres Kontrolü" Semineri Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Manavgat’ta Sınavda Başarıyı Yakalama Ve Stres Kontrolü Semineri Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 14:18

EĞİTİMCİ YAZAR ZİYA BARAN’DAN “SINAVDA BAŞARIYI YAKALAMA VE STRES KONTROLÜ” SEMİNERİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Özel Manavgat Final Anadolu Lisesi tarafından İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde "Sınavda Başarıyı Yakalama ve Stres Kontrolü" konulu seminer düzenlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Özel Manavgat Final Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Nejmettin Özdemir, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı "Sınavda Başarıyı Yakalama ve Stres Kontrolü" konulu seminerde konuşan Eğitimci-Yazar Ziya Baran, herkesin içinde gelişmeyi bekleyen dev bir potansiyel tohum olduğunu ve bir ülkenin gelişmesinde en önemli kaynağın, insan kaynağı olduğunu belirtti. Baran, "Her insan başarılı olmak, içindeki potansiyeli açığa çıkartmak ister. Eğer doğru yaklaşımlarla bunu geliştirebilirsek, bu çocuklarımız kendilerini geliştirecek daha başarılı olacak. Biz bir ülkenin gelişmesini yer altı kaynaklarına bağlı olduğunu pek düşünmüyoruz. Yer üstü kaynakları da önemli ama çok değil. Bize göre en önemli kaynak insan kaynaklarıdır. Eğer insanlarımızı doğru işleyebilirsek, onlara doğru hedefler gösterebilir, hedefleri gerçekleştirebilecek stratejileri de anlatabilirsek, işte o çocuklar ülkenin en değerli kaynağı olacak. Ve ülkemizi çok daha iyi bir noktaya taşıyacaklardır" dedi.
Bazen bir kelime, bir cümle duyulduğunda kişilerde "kelebek etkisi" oluşturduğuna dikkat çeken Baran, "Kelebek etkisi dediğimiz, kelebek kanatlarını çırptığında oluşan hava akımı dünyada bir tayfuna yayılarak neden olabilir. Bazen doğru bir söz, doğru bir ifade, doğru bir strateji o çocuğun hayatında büyük değişimler meydana getirebilir. Dolayısıyla bu tür seminerlere geldikleri zaman çok mutlu olarak gittiklerini görüyoruz. Bazıları bundan güç alarak motivasyonunu artırıyor ve çalışıyor. Aslında hepsi başarabilir. Başarabilecek gücümüz var içimizde" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!