Manavgat İstihdam Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Manavgat İstihdam Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 13:35

Manavgat İstihdam Fuarı açıldı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, küçük imalatçılara yönelik 'bir senden, bir benden' teşvikinin uygulamaya girdiğini belirterek, "Yanınızda çalıştırdığınız 3 kişiye kadar elemanınız var, yeni alacağınız elemanın asgari ücret, vergi ve SGK primini devlet ödeyecek" dedi.

'Manavgat'ta İş Var" sloganıyla 8 kurumun işbirliğinde üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Manavgat İstihdam Fuarı törenle açıldı. Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat MATSO Turizm Fakültesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) işbirliğiyle işçi ve işvereni buluşturan fuarı açılışına Valisi Münir Karaoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve geçen hafta Irak'ın kuzeyinde şehit olan sözleşmeli er Cumali Gür'ün babası Nazım Gür ile çok sayıda davetli katıldı.

GÜÇLÜ EKONOMİ, GÜÇLÜ ÜRETİM VE GÜÇLÜ İSTİHDAM

Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 85 firmanın katıldığı fuar açılışında konuşan Vali Münir Karaloğlu, Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu ve bu coğrafyada ayakta kalabilmek için güçlü olması gerektiğini; bunun içinde güçlü bir ekonomiye, güçlü bir üretime ve güçlü bir istihdama ihtiyaç duyduğunu söyledi. Geçen sene ve 2016 yıllarında hem terör olayları hem de darbe girişimi nedeniyle ekonomide işsizliğin yükseldiğini anlatan Vali Karaloğlu, "Sayın cumhurbaşkanımız Türkiye'de bir istihdam seferberliği başlattı. İllerin valilerine de 'illerinizde istihdama ne kadar katkı yapacağınız konusunda çalışın' diye talimatları oldu. Biz de Antalya'da bütün ticaret ve sanayi odalarımız, borsalarımız ve STK'larımızla çalıştık ve dedik ki; 'Biz 2017'de yeni istihdam olarak 150 bin rakamını yakalamaya çalışacağız. 'Bu rakamı nereden bulacağız, turizm rakamları çok kötü' diye itirazlar geldi. Ama biz bu şehre ve bu şehrin potansiyeline güvendik. Sonuç olarak 184 bin yeni istihdamı sağladık. Antalya geçen sene İstanbul'dan sonra ki, biz İstanbul'la kendimizi aynı ligde saymıyoruz. O başka bir yerde, İstanbul'dan sonra 2'nci olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden Antalyalı iş insanları adına biz o ödülü aldık" dedi.

'BİR SENDEN, BİR BENDEN TEŞVİĞİ'

İstihdamın arttırılması ve iş ortamının iyileştirilmesi yasasıyla bu sene daha büyük teşvikler olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, "Özellikle küçük imalatçıları ilgilendiren, 1 ile 3 arasında eleman çalıştıran küçük imalatçılarla ilgili yeni bir teşvik geldi. 'Bir senden, bir benden' teşviki. Örneğin yanınızda 1 kişi çalıştırabiliyorsunuz, bir elemana daha ihtiyacınız var. Eğer bir eleman daha alırsanız, devlet size yeni elamanın sadece SGK primini değil, vergisini ve bin 603 liralık asgari ücretini de devlet ödeyecek. Bu toplam 2 bin 486 liralık bir teşvik yapıyor. Yani yanınızda çalıştırdığınız 3 kişiye kadar elemanınız var, yeni alacağınız elemanın, asgari ücret, vergi ve SGK primini devlet ödeyecek" diye konuştu.

İSTİHDAM FUARINA PLAKET VERİLDİ

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ise bu yıl 'Manavgat'ta İş Var' sloganıyla fuarı 3'üncü defa düzenlediklerini belirtti. Başkan Boztaş, "İstihdam fuarımızda 85 firma stant açtı. Stant açan MATSO üyesi firmalarımız Manavgat'a yaklaşık 60 bin civarında istihdam sağlamakta. Buradaki amacımız iş arayanlarla eleman arayan firmalarımızı bir araya getirmek. Bir ilçe olarak ilk defa Manavgat'ta biz düzenledik bunu. Bu nedenle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TOBB tarafından istihdama yapmış olduğumuz katkılardan dolayı plaketle ödüllendirdik" dedi.

Başkan Boztaş, geçen yıllarda fuarla ilgili istatistik tutmadıklarını ancak katılımcıların ve arayanlardan aldıkları geri dönüşlerde devam etmesinin istendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu ve diğer davetlilerin katılımıyla fuarın açılış kurdelesi kesildi ve stantlar gezildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!