Manavgat Irmağı'na köprü

Güncelleme Tarihi:

Manavgat Irmağına köprü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 14:17

Manavgat Irmağı'na köprü

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi tarafından Manavgat Irmağı üzerine yapımına başlanılan yaya köprüsünün ana gövdesinin montaj çalışmaları başladı.

Manavgat Belediyesi'nin, Manavgat Irmağı'nın iki yakasını bağlayacak yaya köprüsünün yapım çalışmalarında, ana gövdenin yerleştirilmesine başlandı. Yukarı Pazarcı Mahallesi ile Yukarı Hisar Mahallesi'ni bağlayacak yaya köprüsünün 70 tonluk ve 72 metre uzunluğundaki çelik ana gövdesi, 4 vinç yardımıyla kaldırıldı. 107 metrelik çelik köprünün montaj işlemi 3 gün sürecek. Çalışmada ana gövde önce geçici çelik halatlarla sağlamlaştırılacak sonra kalıcı çelik halatlar monte edilecek.

"HALKIMIZ BEĞENECEK"

Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik, Fen İşleri Müdürü Levent Ardıç, müteahhit firma yetkilileri ve fen işleri ekiplerinden bilgiler aldı. Yaya köprüsünün Türkiye'de benzeri olmadığını belirten Şükrü Sözen, "Amacımız ulaşımı kolaylaştırırken görsel güzelliğin sağlandığı yapıları kentimize kazandırmak. Yaya köprüsü çalışmamız da bu kapsamda projelendirdiğimiz çok özel bir tasarım. Köprü tamamlandığında halkımızın beğeneceğini umuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!