Manavgat’ı sel aldı

Güncelleme Tarihi:

Manavgat’ı sel aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2009 15:31

MANAVGAT ve çevresinde 2 gündür etkili olan sağanak yağışlar taşkına yolaçtı. Naras Çayı'nın getirdiği yağmur suları Manavgat Irmağı'nda su seviyesini yükseltirken, Manavgat Şelalesi'ndeki tesisler ve Manavgat merkezde balık hali altındaki kafeteryalar sular altında kaldı.

BARAJLAR DOLDU, AMA TESİSLERİ SEL ALDI

Susuz kalmasıyla Türkiye gündemine gelen Manavgat Şelalesi suya doyup, taştı. Manavgat ve çevresinde 2 gündür etkili olan yağış bir taraftan Oymapınar ve Manavgat Barajı'ndaki su seviyesinin yükselmesine neden olurken Naras Çayı'nın getirdiği sel suları Manavgat Şelalesi'ndeki su seviyesini yükseltti. Manavgat Şelalesi çevresindeki bazı tesisler sular altında kalırken, diğer tesisler de eşyalarını boşaltılıyor. Manavgat Şelalesi'nin alt ve üst kısımlarının seviyesi birbirine eşit oldu ve çağlayan neredeyse görünmez hale geldi.

Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesi Manavgat merkezde de taşkınlara sebep oldu. Manavgat Belediyesi tarafından geçen yıl yaptırılan gemi şeklindeki balık halinin alt bölümdeki kafeteryaları su bastı. Taşkından dolayı işyerlerinde maddi hasar meydana geldi.

TAŞKINLAR ARTABİLİR

Devlet Su İşleri Manavgat Şube Müdürü Erol Tekin, Manavgat ve Oymapınar Barajı’nda su seviyelerinin normal olduğunu söyledi. Manavgat Barajı'ndan Manavgat Irmağı'na saniyede 260 metreküp su salındığını belirten Tekin, “Oymapınar ve Manavgat barajlarında su seviyelerimiz normal durumdadır. Ancak, kontrolsüz Naras Çayı, Akçay ve şehir içi derelerinden gelen sular Manavgat Irmağı’nda su seviyesini yükseltmektedir” diye konuştu. Yağışların aralıksız devam etmesi sonucunda barajların su seviyesini maksimuma çıkardığını, bu nedenle taşkınların artabileceğini belirten Tekin, böyle bir durum karşısında önceden Kaymakamlık vasıtasıyla anons geçilerek Manavgat halkı uyarılacağını söyledi.

TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Manavgat’ın birçok köyü de sağanak yağıştan etkilendi. Tarım alanları selden zarar görürken, Manavgat Tarım İlçe Müdürü Sadık Ay, Hocalar Köyü’nde 500 dönüm ekili tarım arazisinin sular altında kaldığını, suların çekilmesiyle zarar tespit çalışmalarına başlanılacağını söyledi. Ay, Manavgat’ın Taşağıl beldesi Mihraplar Mahallesi’nde 3 dönümlük plastik serada da domateslerin zarar gördüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!