Manavgat Güreşleri'nde Serhat Gökmen başpehlivan oldu

Güncelleme Tarihi:

Manavgat Güreşlerinde Serhat Gökmen başpehlivan oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 23:19

Manavgat Güreşleri'nde Serhat Gökmen başpehlivan oldu

Haberin Devamı

Antalya Manavgat Belediyesi 6'ncı Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde İsmail Koç'u yenen Serhat Gökmen başpehlivan oldu.
Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Atatürk Stadı'nda yapıldı. 60'ı başpehlivan olmak üzere değişik kategorilerde 700 pehlivanın katıldığı güreşleri, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kaymakam Nazmi Günlü ve diğer protokol üyeleriyle çok sayıda güreş sever izledi.
Başpehlivanların ay yıldızlı tişörtlerle er meydanına çıktığı güreşlerde kura çekimi ve açılış seremonisinin ardından büyük bir Türk bayrağı sahada dolaştırıldı.
Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, güreşlerin Türk milletinin ata sporu olduğunu ve unutturulmaması gerektiğini söyledi.
6'NCI DEFA AĞA OLDU
Ağalık için yapılan açık arttırmaya mevcut ağa Hasan Özden'le birlikte 8 aday daha katıldı. 6'ncı defa ağa olan Hasan Özden, cazgırın ve seyircilerin isteğiyle ağalık ücretini 257 bin liraya yükseltti. Güreş ağası ayrıca jandarma, emniyet ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'na 50'şer bin TL bağışta bulundu.
BAŞPEHLİVANLIK UZATMADA BELLİ OLDU
Başpehlivanlık güreşlerinde rakiplerini yenen Serhat Gökmen ve İsmail Koç finalde karşı karşıya geldi. Normal süresi içinde iki güreşçi birbirine üstünlük sağlayamayınca 1 dakikalık uzatmaya giden güreşte rakibinden puan almayı başaran Serhat Gökmen başpehlivanlığı kazandı. Başpehlivanlık güreşlerinde dereceye giren güreşçilere kupa ve madalyalarını Başkan Şükrü Sözen ve güreş ağası Hasan Özden verdi.
Güreşlerde başaltı kategorisinde birinciliği Mustafa Seçim'i finalde yenen Furkan Durmuş Altın kazandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
- Stat girişinden görüntüler
- Küçük güreşçilerin sahaya girişi
- Güreşlerden görüntüler
- Başpehlivanlık kura çekimi
- Türk bayraklı yürüyüş
- Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in konuşması
- Başkan Sözen'e plaket takdimi
- Başpehlivanların sahada seyircileri selamlaması
- Başpehlivanlık güreşleri
- Deniz Baykal'ın gelişi
- Minik güreşçilerin mücadelesi
- Ağalık seçimi
- Başpehlivan final güreşi
- Detay görüntüler
- Ödül töreni

HABER - KAMERA: MİTHAT ABAKAN/MANAVGAT (ANTALYA), (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!