Manavgat Belediye Başkanı Sözen’den Kapalı Logarlar Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Manavgat Belediye Başkanı Sözen’den Kapalı Logarlar Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:36

BAŞKAN SÖZEN'İN BASIN TOPLANTISINDA BAŞKAN YARDIMCILARI VE BİRİM AMİRLERİ DE HAZIR BULUNDU

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hafta sonunda yoğun yağış sonrası, Manavgat’ta yer yer su baskınlarının yaşanmasının ardından çok sayıda logar kapağının asfalt ile kapatılması nedeniyle Manavgat Belediyesi’nin suçlanmasına tepki gösterdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, geçtiğimiz hafta sonu etkili olan yoğun yağışın ardından Manavgat’ın bir çok bölgesinde su baskınlarının olması ve bir mahalle’de 50’ye yakın logar kapağı üstünün asfalt ile kapalı bulunmasına tepki göstermişti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Koordinatör Büküş’ün açıklamalarının üzerine basın toplantısı düzenledi. Sözen, belediye birim müdür ve amirleri ile başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu basın toplantısında, bir yıl önce meydana gelen su taşkını ve baskınlarından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’ın alt yapısı için hiçbir çalışmasının olmadığını iddia etti.
Manavgat Belediyesi olarak toplumsal barışa önem verdiklerini ifade eden Başkan Şükrü Sözen, “Manavgat Belediyesi Manavgat halkına, Manavgat’ta yaşayan tüm insanlara hizmet vermek için kurulan bir yapıdır, güvenilen bir ailedir. Bunun aksini iddia eden hiç kimse olmamalı. Burası ötelenmesi gereken, halkla karşı karşıya getirilmesi gereken değil tam tersine sahiplenilmesi gereken halkın evidir” dedi.
Sözen, Manavgat’a kazandırılan Atıksu Tesisi’nin açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Manavgat’tın gelirleri ve giderleri konusunda yanlış bilgi verdiğini öne sürerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız halkı açık ve net yanlış bilgilendirdi. Manavgat Belediyesi kimsenin öteleyeceği, kimsenin cezalandıracağı, cezalandırmada bulunacağı bir kurum değildir. Manavgat Belediyesi’nin şu kısa dilimde elinden alınan geliri 14 milyon lira, 30 Mart 2014 tarihinden bu yasa devreye gireli beri 75 milyon lira beldeler adına borç ödemiş. Antalya Büyükşehir Belediyesi sadece devletin kurumlarının, Karayolları da dahil olmak üzere kurumların, bakanlıkların yaptığı yatırımları kendi yapmış olduğu yatırımlar gibi gösterip, portföyünde bunlara da yer vermemeli” diye konuştu.
"BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE CEZALANDIRILIYORUZ"
Büyükşehir Yasası ile Manavgat halkının cezalandırıldığını iddia eden Sözen, “Her zaman ifade ettiğim bir şey var. Bizim hayallerimizdeki en azından hayal ettiğimiz Büyükşehir çalışma anlayışı asla yok. Büyükşehir Yasası kendinden olmayan ilçe belediyelerine bunaltmaya yönelik kullanılan, tasarlanan ve yürürlüğe konan ve şu anda da Antalya’da işlevliği olan bir yasadır. Bu yasadan da en büyük sıkıntıya düşen, düşürülen ve özellikle vurgulanan Manavgat Belediyesi’dir. Bütün strateji daha önceleri de ifade ettim Manavgat Belediyesi’ni çalıştırmamak ve günü geldiğinde bakın başarısız oldular diyebilmek adına önünü tıkamak, bütün imkanlarını, şartlarını elinden alma yasasıdır” dedi.
"KOORDİNATÖRLÜK SİSTEMİNİN TANIMIYORUM"
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde uygulanan koordinatörlük sisteminin yasal dayanağı olmadığını iddia eden Başkan Sözen, “Bu görev bize ne kadar baki ise, bu süre zaafında koordinatörlük sistemini tanımadığımı asla tanımayacağımı, böyle bir sistemin sistem olmadığını, yasal olmadığını ve böyle bir sistemin Manavgat’a hizmet edemeyeceğini, halka hakaret olduğunu bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.
İbrahim Büküş’ün koordinatörlük görevini yeni devraldığını hatırlatan Başkan Sözen, kendisi ile uyum içerisinde çalışmayı beklerken, maça 5-0 yenik başladığını ifade etti. Sözen, “Manavgat’a ihanet. Manavgat’a yapılan en büyük ihanet. Şimdi burada bu arkadaşlarımın hepsi, benden de eski olan arkadaşlarım var, hepsi kendisini yetiştirmiş, hepsi çok uzun zamandır Manavgat’a hizmet eden, sorumluluk anlayışında olan, sorumluluk bilincinde olan çok değerli müdürlerim ve benim başkan yardımcılarım. Dört gün boyunca benimle birlikte arazide olan arkadaşlarımdır. Son yağışta da gece 3 itibariyle bu kadronun hepsi sokaklardaydı. Hepsi nasıl sorumluluğumuzda olmayan ama ASAT’ın, Büyükşehir’in sorumluluğunda olan bu alt yapıyla ilgili, bizler ne yapabiliriz, nasıl destek olabiliriz, nasıl halkın zararını asgariye indirebiliriz diye sorumluluk noktasında olan ekiplere yardım edebilme anlamında gece 3 itibariyle sokaktaydı. Makine parklarıyla, ekipleriyle, kadrolarıyla. Şimdi sen çıkacaksın, böyle bir ekibe, benim gurur duyduğum bir ekibi Manavgat’a, benimle beraber ihanet etmekle suçlayacaksın. Haddini bileceksin, ölçünü bileceksin, çapını bileceksin. Bakın ne demiş, Manavgat’ta logarlar kapalıymış, asfalt çalışmasıyla bütün logarlar kapatılmış. Bu logarların kapatılmasından sonra Manavgat’ı sel götürmüş. Bu Manavgat’a ihanet etmek demektir. Bu arkadaşa sorarım Manavgat’ta 7 bin 973 tane logarın olduğunu acaba biliyor mu? Manavgat Belediyesi’nin teslim edinceye kadar, altyapıyı bu yasa çıkıncaya kadar kaç kilometre yağmur suyu ve drenaj hattı döşediğini bu arkadaş biliyor mu? Benim ve ekiplerimin bildiği ana menfezleri, transfer istasyonlarını, hatların nerelerden geçtiğini acaba biliyor mu? Bunları sormak isterim. Bir de yasa itibari altyapı Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Bahsettiği sokak, bütün Manavgat’ta gibi gösterdiği menfez tıkanıklığı olan 9521 sokak. 9521 sokakta iki tane logar kapalı. O da nedir, yağıştan bir gün önce orada, bu arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayı telafi edebilelim diye ki, kazdıkları hiçbir yerin telafisini yapmıyorlar. 2 tane logar kapalı ve dönüyorsunuz 8 bin civarındaki logar kapalıymış gibi, kendi zafiyetinizi, kendi eksikliğinizi, kendi iş bilmezliğinizi Manavgat Belediyesi’ne mal edeceksiniz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!