Mamuşa'da 'Kardeş Keçiören Parkı' açıldı

Güncelleme Tarihi:

Mamuşada Kardeş Keçiören Parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 10:38

Mamuşa'da 'Kardeş Keçiören Parkı' açıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KOSOVA 'nın tek Türk belediyesi Mamuşa ile Keçiören'in kardeşliğini simgeleyen “Kardeş Keçiören Parkıö törenle açıldı. Parkın açılışına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.
Keçiören Belediyesi'nin kardeş belediyesi Mamuşa'da inşa ettirdiği 'Kardeş Keçiören Parkı', aynı zamanda 'Çanakkale Şehitleri Anıtı'na da ev sahipliği yapıyor. Anıt, Türkiye dışında yaptırılan ilk Çanakkale anıtı olma özelliği taşıyor. Parkın açılış töreninde Başkan Ak'ın yanı sıra, Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grup Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de hazır bulundu.
MAMUŞA'DA EVİMDE GİBİYİM
Mamuşa'da kendisini evinde gibi hissettiğini dile getiren Zeyid Aslan, belediye yetkilileri ve Kosovalı Türkler tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını söyledi. Aslan, “Bugün açılışını yaptığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı sadece beton ve kumdan oluşan bir anıt değildir, içinde önemli mesajlar taşıyan bir anıttır. Mamuşa'ya bu anıtı ve kardeşlik parkını kazandıranlara en içten teşekkürü bir borç bilirim" dedi.
Sözlerine 'Türkiye'den, Ankara'dan, Keçiören'den değerli Mamuşa halkına selamlar getirdim' diyerek başlayan Mustafa Ak ise, Mamuşa'ya ilk gelişinde belediye olarak yapımına katkıda bulundukları Anadolu İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldığını hatırlattı. Açılışta Mamuşa'nın büyük heyecanına ve coşkusuna şahit olduğunu belirten Başkan Ak, “Çünkü o açılışa şimdiki Cumhurbaşkanımız ve o zaman Başbakanımız olan Recep Tayyip Erdoğan katılıyordu ve Mamuşa tarihinde bu kadar büyük bir coşku yaşanmamıştı. Sonra gelmeye devam ettik, sizin domates festivallerinize katıldık. Mamuşa Belediyesi de, her yıl gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Kosovayı temsilen her zaman yerini alıyor. Ben her geldiğimde Mamuşa'da bir değişim, bir güzellik, bir gelişme görüyorum. Bu gelişmede, bu büyümede emeği geçen başta başarılı ve çalışkan Belediye Başkanı kardeşim Arif Bütüç'e, ekibine ve tüm Mamuşa halkına teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum sizleri. Bu bölgenin en güzel, en çalışan ve en gelişen belediyesi olması bakımından biz de gurur duyuyoruz" diye konuştu.
PARKI KULLANIRKEN KARDEŞİNİZİ HATIRLAYIN
Keçiören Belediyesi'nin kardeşlik hukukunun bir gereği olarak Mamuşa'da olduğunu ve kardeşinin bir ihtiyacını karşılamaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Ak, “Burada yaptığımız bu açılış çok anlamlı. Neden anlamlı? Çünkü içerisinde Çanakkale'nin ruhu var ve o ruhun bizim yapmış olduğumuz bir parkın içerisinde yer alması da bizi mutlu ediyor, sevindiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın katkılarıyla yapılan bu anıt, aynı zamanda Türkiye dışındaki ilk Çanakkale Anıtı'dırö dedi. Başkan Ak, Çanakkale'de yedi düvele karşı savaşılarak büyük bir zafer kazanıldığına dikkat çekerek, “Bu destanda sizlerin dedelerinizin, babalarınızın da emekleri var, kanları var. Bu büyük destanda Türklerin yanında, Balkanlardaki Boşnakların, Türk soydaşlarımızın, Arnavutların da şehitleri var. Çanakkale'deki bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimizden şehit ve gazi ailelerimizin hepsinden Allah razı olsun. Birlik ve beraber olduğumuz zaman dünyayı yedi düvelde olsa yenecek gücümüz var. Yeter ki birlikte ve beraber olalım" mesajını verdi.
Keçiören Belediyesi'nin kardeş Mamuşa için yaptırdığı bu parkı özellikle çocuklara ve gençlere hediye ettiğini belirten Mustafa Ak, “İçerisinde çocuk oyun grubumuzun yanında spor aletlerimiz, kamelyalarımız, oturma gruplarımız var. Şirin bir park oldu. Güle güle kullanmalarını diliyorum. Bütün Mamuşa halkı burayı kullanırken bizleri hatırlasın. Türkiye'de, Keçiören'de kardeşlerinizin olduğunu unutmayın" dedi.
O GÖRKEMLİ ÇINARIN TORUNLARIYIZ
Arif Bütüç de, 101 sene sonra hala var olduklarını ve var olmaya da devam edeceklerini vurgulayarak, "O görkemli çınarın çocukları, torunları olarak bu topraklarda var olduk ve var olmaya devam edeceğiz. Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke Türkiye oldu. Dünya siyasetine yön veren benim Cumhurbaşkanım Erdoğan'a Mamuşa'dan kucak dolusu selamlarö diye konuştu. Güçlü bir Türkiye görmek istediklerini kaydeden ve terör saldırılarını şiddetle kınayan Bütüç, “Siz orada nezleye kapılırsanız, biz burada vallahi hastanelik oluruz. Dualarımız sizinle, iyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.
Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlaması temennisinde bulunan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç ise, “Mamuşa, Kosova'nın çok ırklı ve çok kültürlü yapısının gelişimine önemli katkıda bulunuyor. Kosovalı Türk ve Arnavutların kardeşlik bağlarını geliştirmeye devam etmeliyizö dedi. Hayrettin Güngör de, Türkiye olarak bölgedeki kardeş ve dost ülkelere yardım etmeye ve işbirliğini geliştirmeye öncelik verdiklerini dile getirdi.
Törende ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği'nce Mamuşa Belediyesi'ne hibe edilen cenaze aracı da yetkililere teslim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!