Mamak'ta kanser seminerleri

Güncelleme Tarihi:

Mamakta kanser seminerleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 10:51

Mamak'ta kanser seminerleri

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- GEÇTİĞİMİZ yıllarda binlerce Mamaklı kadına ulaşarak kanser hakkında bilgilendirme semineri düzenleyen Mamak Belediyesi ve KETEM kanser seminerlerine yeniden başlıyor.

Mamak Belediyesi ile Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle düzenlediği kanser seminerlerinin yeni dönemde ilki Nenehatun Aile Merkezi'nde 01 Aralık Perşembe günü saat 14:00'da yapılacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "KETEM ile işbirliği yaparak Mamaklı kadınlarımızı kansere karşı bilinçlendirmeye bu yılda devam edeceğiz. Hepimiz kanserde erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Erken teşhis için bireylerin asgari bir bilinç düzeyine erişmesi gerekiyor. İlk belirtilerin fakına varabilen vatandaşlar aynı zamanda KETEM'ler aracılığıyla neler yapabileceğini ve nasıl hareket edebileceğini de öğrenecek. Bu manada düzenlenen seminerlere tüm Mamaklı kadınları bekliyoruz" dedi.

3 KANSER TÜRÜ DETAYLI ANLATILACAK

Seminerlerde katılımcılara rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgilendirilecek. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alınacağı seminerlerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi veriliyor. Seminerler KETEM görevlileri Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler tarafından gerçekleştiriliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!