Mamak’ta online İngilizce imkanı

Güncelleme Tarihi:

Mamak’ta online İngilizce imkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

Mamak Belediyesi web sayfası üzerinden eğlenceli İngilizce öğrenme fırsatı sunuyor. İngilizce programı, 10 kur üzerinden yapılıyor.

SİTENİN www.mamak.bel.tr ana sayfasındaki New English Discoveries Online programına tıklayan ziyaretçiler, sisteme üye olarak, İngilizce eğitimlerine başlayabiliyor. Üyelere önce e-mail yoluyla kullanma talimatı, site adresi, kullanıcı adı ve şifre gönderiliyor. Yapılan seviye tespit sınavı ile üyenin hangi kur olduğu belirlenerek, eğitime başlanıyor. 10 kura bölünmüş dört seviyeden oluşan programda, başlangıç seviyesi bir kur, diğer seviyelerin içinde temel, orta ve ileri olmak üzere üç kur bulunuyor. Her kur konuya dayalı genel bilgiler içeren sekiz üniteden bir araya geliyor. 850 saatten fazla ders içeren New English Discoveries Online derslerinde üç çalışma modu bulunuyor. Keşfet bölümünde dilin içeriği sunuluyor. İngilizceyi canlı ve gerçek hayattan örneklerle ifade etmek için zengin mültimedya kullanılıyor. Dinleme ise TV, radyo ve telesekreterden oluşuyor. Konuşma bölümünde animasyonlu diyaloglar dinleyen üyeler, telaffuzu değerlendiren, telaffuz tanıma teknolojisiyle bu becerilerini geliştirebiliyor. Gramer bölümünde de dilin yapısını konu içinde animasyonlarla görebiliyor. Alıştırma bölümünde Keşfet bölümünde sunulan konular pekiştirilirken, test bölümünde de yeterlilik değerlendiriliyor.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, dil öğrenmenin artık daha kolay hale geldiğini belirterek, şöyle dedi: "Yabancı dil öğrenmek isteyenlere yönelik böyle bir çalışma başlattık. Programa, ilköğretim 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri, lise ve üniversite öğrencileriyle İngilizce öğrenmek isteyen herkes kayıt olabilir. Programla, İngilizce bilgi düzeyi ne olursa olsun, bulunduğu seviyeden daha ileri seviyelere ulaşmak, özellikle konuşma ve anlama becerisini mükemmel hale getirmek mümkün. Dil programımız, özellikle ileri seviyeleri TOEFL, KPDS ve YDS’ye hazırlananlar için büyük avantajlar sağlıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!