Mamak sokaklarına asfalt kaldırım

Güncelleme Tarihi:

Mamak sokaklarına asfalt kaldırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 16:14

Mamak Belediyesi, alt yapısı tamamlanan ve kaldırım ihtiyacı olan mahallelerde ‘renkli asfalt kaldırım’ modelini uygulamaya başladı.

Haberin Devamı

Modelin Avrupa’daki kentlerde de kullanıldığına dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “13 mahallede toplam 80 bin metrekare kaldırıma bu modeli uyguladık” dedi. Bozulan ve yeni yapılacak kaldırımlara da asfalt katldırım modelini uygulayacaklarını belirten Başkan Akgül, şunları söyledi:

EKONOMİK ÖMRÜ DAHA UZUN

“Yapılaşması bitmiş ASKİ, EnerjiSA, Başkentgaz, internet operatörleri gibi tüm kurumların alt yapısını tamamladığı mahallelerimizdeki kaldırımlar için renkli asfalt modeline geçtik. Bu model görüntü olarak daha şık ve güzel bir görünüm sağlıyor. Yayalar, engelliler, bebek arabası kullananlar için kullanımı daha rahat ve ekonomik ömrü daha uzun oluyor. Şu ana kadar Peyami Sefa, Akdere, Akşemsettin, Duralialıç, Lalahan, Cengizhan, Ekin, Fahrikorutürk, Yenibayındır, Küçükkayaş, Yeşilbayır, Altınevler ve Kartaltepe mahallelerinde 80 bin metrekare civarında renkli kaldırım yapıldı. Kilit taşı yapılmayan 13 mahallede bu modeli uyguladık.

VATANDAŞ MEVCUTA DA İSTİYOR

Avrupa’da da çoğu kentte bu kaldırımlar kullanılıyor. Kaldırımlarımızı engellilere yönelik onların da rahat ulaşım sağlayacağı şekilde inşa ediyoruz. Vatandaş çok memnun. Vatandaş ‘eski yerleri de sökün yapın’ diyor ama onlar sağlam olduğu için fuzuli olmaması için şu anda oralara yapmıyoruz. Mevcut olanlar ekonomik ömrü tamamlamadığı için onları değiştirmiyoruz. Bozulmuş kaldırımlarda da renkli asfalt kaldırıma dönüyoruz. Uygulaması da kolay. Önce alt kısımdaki malzemeler sürülüyor zeminler iyileştiriliyor. Onun üzerine 6-7 santim asfalt serimi yapılıyor. Üzerine istediğimiz modellerde baskı yapılıyor. Baskıları da renkli oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!