Mama seçiminin 6 püf noktası

Kedi ve köpeğinize mama alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Kedi ve köpeklerin besin ihtiyaçları türlerine, yaşlarına, günlük etkinlik düzeylerine, yaşadıkları çevre koşullarına, büyüme-hamilelik ve emzirme dönemleri gibi fizyolojik durumlarına göre farklılıklar gösteriyor. Bu nedenle kedi ve köpekleriniz için mama seçerken ilk dikkat edilecek konu onların ihtiyacına uygun mamayı seçmek. Bu konuda veteriner hekiminiz de yardımcı olabilir. Aşağıdaki bilgiler uygun mamayı seçerken yol göstermek açısından faydalı olabilir.
1. Satın alacağınız mamanın evcil hayvanınızın ihtiyaç duyacağı tüm besin maddelerini içermesine dikkat etmelisiniz. Bunlar proteinler (esansiyel amino-asitler ve nitrojen), esansiyel yağ asitleri, mineraller, vitaminler ve benzerleri olarak sayılabilir.
2. Besin maddelerini uygun oranlarda ve dengeli kompozisyonlarda içeren mamaları tercih edin.
3. Sindirim oranı yüksek mamaları seçin. Mamaların içerdiği besinlerin kolay sindirilebilkmesi hem sindirim sistemindeki stresi azaltır. Hem de satın aldığınız ürünün fiyat performansını gösterir. Sindirim oranı düşük mamaların tüketim oranları daha yüksek olduğu için fiyatları ucuz bile olsa ekonomik olmuyor.

TÜKETİLEN MİKTAR ÖNEMLİ

4. Alacağınız mamanın metabolize olabilir enerji düzeyi uygun seviyede olmalı ve evcil hayvanınızın ihtiyacından düşük olmamalı. Bu da sindirim sistemi üzerindeki baskıyı azaltmak ve mamanın fiyat performansını belirlemek açısından çok önemli.
5. Mama paketlerinde önerilen tüketim oranları ortalama ve optimal değerler. Bu önerilen miktarları uygulamadan önce kedi ve köpeğinize uygun bireysel tüketim miktarını veteriner hekiminizin önerileri doğrultusunda tekrar değerlendirmeli ve belirlemelisiniz. Böyle yapmanız kedi ve köpeğinizin yetersiz ya da fazla beslenme sonucu yaşayacağı beslenme hastalıklarının önlenmesi açısından çok önemli.
6. Uygun marka seçerken diğer hayvan sahiplerinin, profesyonel yetiştiricilerin ve özellikle veteriner hekimlerin bu ürünlerle ilgili tecrübelerini dikkate almak yine oldukça yararlı. Bunun yanı sıra kedi ve köpek mamalarının üretim standartlarını belirleyen kuruluşların (AAFCO Association of American Feeding Control Officials gibi) ve beslenme denemeleriyle ilgili paketteki standart unsurlarını da dikkate almak doğru ürün seçmek açısından faydalı olur.

Pako pano

iki aylık Sarı Şeker sokakta bulunup kliniğe getirilen sakin mizaçlı, uysal, mırıl mırıl bir oğlan. Kalbinizi bu tatlı yavru için ömür boyu açar mısınız? (533) 622 44 59

Mahzun sütanneyle büyüdü, kardeşleri yaşamadı ama bu oğlan hayata tutunmayı başardı. Şu an 5 aylık, sağlık sorunu yok. Evinizde bir minderlik yer var mı? (533) 622 44 59

Tüylü Beyaz Kız fotoğrafı
Bir buçuk aylık muhteşem güzellikte üç kardeşi ömür boyu sevgi, özen ve itinayla büyütürüm derseniz lütfen arayın. (533) 622 44 59

Evde doğmuş bu iki aylık kedicik yeni yuvasına hazır. Tuvalet terbiyesi verildi ve kuru mamaya alışkın. İstanbul içi bir yuva arıyoruz. (536) 989 80 74
Yazarın Tüm Yazıları