Malullük maaşı kesilince sokaklarda yaşamaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Malullük maaşı kesilince sokaklarda yaşamaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 15:14

Malullük maaşı kesilince sokaklarda yaşamaya başladı

Haberin Devamı

 Hüseyin ÖZBALI / ANKARA, (DHA) - ANKARA'da bir kargo şirketinde çalışırken, yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle yüzde 60 iş görmezlik raporu alıp, ödenen 2 bin 800 gün primi sonucu malulen emekliye sevk edilen Alpaslan Çıtak, maaşının 1,5 yıl sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kesildiğini belirterek, mağdur olduğunu ileri sürdü. Kirasını ödeyemediği evden atıldığını belirten 48 yaşındaki Çıtak, parklarda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

SGK'nın kendisine bağladığı malullük maaşının tekrar verilmesini istediğini dile getiren Alpaslan Çıtak, "Maaşımın kesilmesi ile mağdur oldum. Şimdi barına bileceğim bir evim yok. Psikolojik sorunlar yaşadığım için kimse bana iş vermiyor, yakınlarımda bana sahip çıkmıyor. Şimdi parasızlık nedeniyle sokaklarda yaşam savaşı veriyorum ve çöplerden karnımı doyurmaya çalışıyorum. Maaşım varken iyi de olsa kendi başıma ayakta durabiliyordum. SGK'nın bana bağladığı malullük maaşımın tekrar verilmesini istiyorum" dedi.

"YAKINLARIM BANA SAHİP ÇIKMIYOR"

Ankara'da bir kargo şirketinde çalışırken sürekli bayılma şikayetiyle hastaneye başvurduğunu anlatan Çıtak, "Beni hastanede 7 gün tedavi altında tuttular. Daha sonra yüzde 60 iş göremezlik raporu ile malulen emekliye sevk ettiler. Yaklaşık 2 bin 800 gün ödenmiş primim olduğu için malulen emekli oldum. Aldığım maaş az da olsa bana yetiyordu. Geçtiğimiz Mart ayında bilmediğim bir nedenle aldığım maaş kesildi. Maaşım olmadığı için kiracı olarak yaşadığım evden atıldım. Yakınlarım da yaşadığım rahatsızlıklar nedeniyle bana sahip çıkmıyorlar. Şimdi parklarda yaşam mücadelesi veriyorum. Beni tanıyan insanlar ara sıra karnımı doyuruyorlar. Aç kaldığım zaman çöplerden karnımı doyurmaya çalışıyorum. Çalışmak için iş arıyorum, ama yaşadığım rahatsızlıklar nedeniyle kimse bana iş vermeye yanaşmıyor" diye konuştu.

Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Çankaya Kaymakamlığı ve Ankara Valiliği'ne müracaatta bulunduğunu ancak kendisinin dikkate alınmadığını ileri süren Alpaslan Çıtak, şu ifadeleri kullandı: "Bu ilaçları kullanmak zorundayım. Kullanmazsam bayılıp düşüyorum, ya da değişik rahatsızlıklar yaşıyorum. Bu rahatsızlıklar nedeniyle 8 yıl önce psikolojik sorunlarımla birlikte işim olmadığı için eşim mahkeme kararı ile beni boşadı. Hakim, 2 çocuğumu da işsiz ve hasta diye annesine verdi. Ankara'da yaşadığım sıkıntılar nedeniyle Çankaya Kaymakamlığı ve Ankara Valiliği'ne müracaatlar yaptım, ama beni dikkate almadılar. Hiç değilse yatabileceğim bir yer verseler, karnımı doyursalar buna da razıyım. Önümüz kış, havalar günden güne soğuyor. Parkta yatarken donmaktan korkuyorum. SGK'dan kesilen maaşımın tekrar bağlanmasını istiyorum"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!