Maltepe Üniversitesi Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Üniversitesi Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 11:35

Maltepe Üniversitesi Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutluyor

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE Üniversitesi, Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında gerçekleşecek etkinliklerden birine ev sahipliği yapıyor.

Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Sosyal Hizmet Kulübü tarafından 21 Mart Salı günü saat 13:00’da Marma Otel İstanbul’da başlayacak programda, ÇEKÜL Vakfından Deniz DİNÇEL, İstanbul Ticaret Borsasından Denizhan DERE ve Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden birçok akademisyen sunumlar yapacak.

Günümüzde kadın, çocuk, engelli, yaşlı, yoksul, başta olmak üzere hakları elinden alınan veya hakları daha fazla korunmaya ihtiyacı olan insanlar, insan hakları çiğnendiği ya da insan haklarının gerekleri yerine getirilmediği için psikososyal sorunlarla daha fazla karşı karşıya kalıyor, yalnızlaşıyor ve çaresiz hale geliyor. Bu çerçevede her geçen gün insanın insan olduğundan dolayı sahip olduğu hakları korumaya ve bu hakları geliştirmeye daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu alanda yapılan çalışmalara yönelik toplumsal farkındalık yaratmak için, her yıl Mart ayının üçüncü Salı günü Dünya Sosyal Hizmet Günü olarak kutlanıyor ve dünya genelinde sosyal hizmet uzmanları ile sosyal hizmet çalışanları tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!