Maltepe’de 92’nci Yıl Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Maltepe’de 92’nci Yıl Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:28

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci yılı, Maltepe’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenler sırasında, Maltepe Belediyesi’nin hazırlattığı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanını masalsı bir dille anlatan "En Güzel Gelecek Çocuklara Verilecek" kitabı dağıtıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Maltepe’de de coşkulu törenlerle kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak Maltepe Kaymakamlığı’nda düzenlenen törende, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Öztürk, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile okulların yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve siyasetçilerin tebriklerini kabul etti.
“CUMHURİYET’İN DEĞERİNİ İYİ BİLİN”
Maltepe Hasan Polat Stadyumu’nda resmi törene de, ilçedeki okulların yanı sıra, birçok resmi yetkili ve siyasetçi katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, “Allah’ın yardımı ve Mustafa Kemal gibi bir liderin önderliğinde, ulusumuzun kurtuluşunun 92’nci yıldönümünü kutluyoruz. Sevgili gençler, nice bedeller ödeyerek, nice sıkıntılara göğüs gererek kazandığımız bu Cumhuriyetin değerini bilin. Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yok. Bunu çok iyi anlayıp idrak edin. Birbirimize sımsıkı sarılarak, ayrılıklarımızdan daha çok bizleri birleştiren unsurların daha çok olduğunu bilerek vatansever bir şekilde Cumhuriyetimize yön verelim” dedi.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Çakmak’ın konuşmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Ayrıca Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında derece alanlara ödülleri verildi. Kompozisyon dalında birinci olan ECA Elginkan Anadolu Lisesi’nden Aslı Feyzanur Gümüş, şiir dalında birinci olan Emine İbrahim Pekin Ortaokulu’ndan Beyza Toygar ile resim dalında birinci olan TED Rönesans Koleji’nden Defne Bostancı’yı ödüllerini Kaymakam Necip Çakmak ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hacı Murat Gökşen verirken; şiir dalında ikinci olan Celal Avşar Ortaokulu’ndan Nisa Gürerk ve resim dalında ikinci olan Nazmi Duhani İlkokulu’ndan Zeynep Zümra Gönen’e ödüllerini Tümgeneral Veli Yıldırım verdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, şiir dalında üçüncü olan Prof. Abdullah Türkoğlu Ortaokulu’ndan Mustafa Emre Bayır ile resim dalında üçüncü olan Özel Nilüfer Coşkun İlkokulu’ndan Beyza Nermin Pala’ya ödüllerini verdi. Resmi geçit töreni ve selamlamanın ardından tören sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!