Mallara el koymak hukuksuz

Güncelleme Tarihi:

Mallara el koymak hukuksuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 23:21

KAPATILAN Zaman gazetesinin eski çalışanları ve yöneticileri hakkındaki FETÖ/PYD’ye üye olmak suçundan yürütülen soruşturmada haklarında adli işlem yapılan 54 şüphelinin mal varlıklarına ve banka hesaplarına el konulması kararı tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Aralarında Hilmi Yavuz, Şahin Alpay, Mümtaz’er Türköne, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan, Nuriye Ural (Akman), Sevgi Akarçeşme, Lale Sarıibrahimoğlu’nun da bulunduğu gazetecilerle ilgili kararın gerekçesinde, “Terör örgütüne finansman desteği sağladıkları yahut terör örgütü üyesi olmalarının verdiği avantajla mal varlığı elde ettikleri” ifadeleri kullanıldı.

Avukat Turgut Kazan kararla ilgili, “İçinde yaşadığımız koşullarda karşı karşıya kaldığımız örneklerin hiçbirinde hukukun zerresi yok. Hem çok çarpıcı tutuklama kararları için hem de özellikle insanların mal varlıklarına el konulması olabilecek bir şey değil” dedi. 

EVİM YOK KİRADAYIM
Mal varlığına el konulan şair-yazar Hilmi Yavuz kararla ilgili şunları söyledi: “Yazılarımın karşılığında sadece telif ücreti aldım. İş Bankası’ndaki hesabıma ATM’den girdiğimde, ‘Bu kartın ait olduğu hesap kapanmıştır. Teşekkür ederiz’ yazısı belirip kartım iade ediliyor. Devletten aldığım 3 bin TL’nin altında bir emekli maaşımdan başka hiçbir gelirim yok.

Mallara el koymak hukuksuz
Evim, arsam, taşınmaz mülküm yok. Kirada oturuyorum. Hocalık maaşımdan biriktirdiğim para, Ziraat Bankası’nda. Ayda 2 bin TL faiz gelirim vardı. Mahkeme kararından sonra buna da el kondu. 18 yıl boyunca Zaman gazetesindeki yazılarımda Fetullah Gülen’in adı bir kez bile geçmedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!