Malkara'da, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı

Güncelleme Tarihi:

Malkarada, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:27

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - İŞKUR, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Malkara Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) iş birliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenecek eğitimin 9 gün süreceğini ve kursiyerlere girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında eğitim verileceğini söyledi.

Eğitimi başarıyla bitirenlere girişimcilik sertifikası verileceğini aktaran Bilgin, şunları söyledi:

"Eğitim sonunda girişimci adayları, kendi iş fikirlerine yönelik iş planları hazırlayabilecekleri bilgi ve deneyimi kazanacaklar. Kursu başarıyla tamamlayan adaylar Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi alanların işletmelerini açtıkları takdirde desteklerden faydalanabilecekler. Girişimcilik eğitimiyle sektöre yeni iş patronlarının kazandırılması, üretim, istihdam ve ekonominin canlandırılması hedefleniyor. Katılımcılar eğitim sonrasından, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’e başvurmaları gerekmektedir. KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liralık sabit yatırım desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 150 bin liralık yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!