Malkara'da kaçak avlanan 42 kilo turna balığına el kondu

Güncelleme Tarihi:

Malkarada kaçak avlanan 42 kilo turna balığına el kondu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:20

Malkara'da kaçak avlanan 42 kilo turna balığına el kondu

Haberin Devamı

 

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde kaçak avlanıp satışa sunulduğu belirlenen 42 kilo turna balığına el konuldu.

Malkara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne Balık Hali'nde avlanması yasak olan turna balığının satıldığına ilişkin ihbar yapıldı. İhbar üzerine ekiplerin halde yaptıkları denetimde 1 Nisan'a kadar avlanma yasağı olan turna balığının satışa sunulduğunu tespit edildi. Satışa sunulan 42 kilo balığa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından el konulurken, yakalayanlara ve satışa sunanlara idari para cezası uygulandı.

Vatandaşların av yasakları konusunda duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizen yetkililer, "Turna balığı şuanda yumurtlama döneminde. Yumurtalarını bırakmak için kıyıya yaklaşıyorlar. Vatandaşların av yasağında olan balıklar için dikkatli olması gerekiyor. Ayrıca av yasağında olduğu halde satışı yapılan balıkları tespit ettiklerinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ihbar etmeleri büyük önem arz etmekte. Yumurtlama döneminde yakalanan balıklar ilerleyen yıllarda bu balık türlerinin yok olmasına sebep olabilir. Hem mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız hem de ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımız bu konuda özen göstermeliler" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!