Malkara'da girişimcilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Malkarada girişimcilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:44

Malkara'da girişimcilere eğitim

Haberin Devamı

 

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği KOSGEB destekli, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kursu düzenlendi.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliğinde düzenlenen ve KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında kendi işini kurmak isteyenlere yönelik yapılan girişimcilik eğitimine yapılan mülakatlar sonucunda 25 girişimci adayı eğitim almaya hak kazandı.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden eğitim uzmanı Numan Yazıt ve Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sinan Beşer, girişimcilik eğitimlerini verecek olan eğitmen Seda Havale de mülakatlarda hazır bulundu. 25 kişilik grup halinde, 70 saat sürecek eğitimlerde başarılı olan ve firmasını kuran kişilere KOSGEB, 50 bin TL'si hibe 100 bin TL'si geri ödemeli (kredi) olmak üzere maksimum toplam 150 bin TL destek sağlayacak.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, oldukça yoğun ilgi gören kurslarla iş sahibi olmak isteyen kursiyerlerin, gelecekte Malkara ekonomisine ve ticari hayatına katkıda bulunacaklarını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!