Malkara'da 51 ünite kan bağışı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Malkarada 51 ünite kan bağışı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 15:19

Malkara'da 51 ünite kan bağışı yapıldı

Haberin Devamı


 

Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Çorlu ve Malkara Kızılay şubelerinin ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyasında 51 ünite kan bağışı yapıldı.

Malkara ve Çorlu ilçeleri Kızılay Kan Merkezi tarafından ortakaya düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar ilgi gösterip, 51 ünite kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Malkara Şube Başkanı Ömer Meral, "Düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyasında 51 ünite kan alındı. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Kan bağış kampanyamız belirli aralıklarla devam edecek" dedi.

Doktor Metin Karadağ, kanın kaynağının insan olduğunu ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracı olduğunu belirterek, "Kan hayat kurtarıcıdır, tedavi edici bir maddedir.18-65 yaş arasında, sağlıklı ve 50 kilogramın üzerinde her bireyin 2 ay ara ile yılda 4 kez kan bağışında bulunabilir. Birçok insan, hayatını tanımadığı insanlara, kanlarını özgürce ve hiçbir karşılık beklemeden kan bağışlayan insanlara borçludur" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!