Malkara Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Malkara Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 09:39

MALKARA HALK EĞİTİM’İN YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Tekirdağ Malkara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından gelir düzeyi düşük bayanlara yönelik Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarının yıl sonu sergisi açıldı.
Belediye Kapalı Düğün Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sergi açılış törenine, Malkara Kaymakam Mahmut Halal, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Malkara Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sevdican Doğan, Müdür Yardımcısı Alpay Yıldız, SYDV Müdürü Selda Köroğlu, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Yağlı Tohumlar Başkanı Cem Özkan, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Vasfi Güner, Okul Müdürleri, SODAM Koordinatörü Özlem Derya Şimşek, kurs öğretmenleri, kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sevdican Doğan yaptığı açılamada, Halk Eğitim Merkezince 2014-2015 eğitim yılı içerisindeki kurslarda yapılan çalışmaların sergilendiğini, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan 49 kursa toplam bin 100 kursiyerin katıldığını belirtti.
Sergide kurs öğretmenleri, Sümer Keskinbaş (Ahşap Boyama), Neşe Akyol (Biçki-Dikiş), Gülseren Çömez (Dikin -Nakış), Ayça Bilgin (Hat Sanatı) ve Azra Didem Balcı (3-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Bakımı) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde açılan Malkara SYDV Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) kurs öğretmenleri Gül Babacan, Sibel Yıldız, Ayfer Altay, Ömür Fistanlı, Nilgül Albayrak ve Sevde Yurdakul ile öğrencilerinin yıl boyunca ortaya koydukları el emeği göz nuru birbirinden güzel eserleri dikkatle inceleyen davetliler öğretmenler ile kursiyerleri kutladı.
Programda, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Halk Oyunları kursiyerlerinden 7 kişilik bir grup folklor gösterisi sergiledi. Gösteri sonunda Halk Oyunları ekibi büyük alkış aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!