Maliye Bakanı'ndan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Maliye Bakanından önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 17:20

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "FETÖ terör örgütü devletin ve milletin neresinde olursa olsun, sonuna kadar kökü kazınacak. Hiçbir şekilde bunlara müsamaha asla gösterilmeyecek" dedi.

Haberin Devamı

Ağbal, Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünü ziyareti sırasında çay ocağının önünde bir araya geldiği vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinden itibaren memleketi daha ileriye götürmek için canla başla çalıştıklarını bildirdi.     

Hizmet yarışına devam ettiklerini belirten Ağbal, "Ülkemizi ileriye taşıyacak büyük projeler var. Bu projelerin her birisini tek tek hayata geçiriyoruz. Son dönemde bazı sorunları yaşayınca bu projelerin ne kadar önemli olduğunu bir defa daha iyi görüyoruz. Gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmete açılacak olması gerek üçüncü havalimanı inşaatının devam ediyor olması gerçekten önemli. Bunlar Türkiye'yi ileriye götürecek, kalkındıracak projeler." ifadesini kullandı.     

 Ağbal, Gaziantep'te en mukaddes birlikteliğin temini için düğünde bir araya gelen insanların, alçak terör örgütleri tarafından canlı bomba kullanılmak suretiyle şehit edildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:     

Haberin Devamı

"Onlara yapılan bu saldırı bütün milletimize, devletimize, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize karşı yapılan bir saldırıdır. Bunu şiddetle lanetliyor, kınıyoruz. İnsanlığın, sözün bittiği bir nokta. Nedir bu milletle derdiniz? Bu milletin birliğine, beraberliğine karşı nedir bu düşmanlığınız? Biz biliyoruz ki bu terör örgütleri ayrı ayrı veya birlikte bu milletle devletle uğraşıyorlar ama biz bunların karşısında hiç bir zaman yılmayacağız. Devletimiz, gerek Silahlı Kuvvetlerimiz gerek emniyet kuvvetlerimiz bunlarla mücadele etmek için gecesini gündüzüne katıyor, canlarını siper ediyorlar. Gerek Cumhurbaşkanımız gerek Başbakanımız, hükümetimiz hep birlikte Türkiye'ye karşı yürütülen bu terör saldırılarına karşı sonuna kadar dimdik ayakta olarak milletimizden aldığımız güçle mücadele edeceğiz."     

Milletin bu mücadeleye sonuna kadar destek verdiğini vurgulayan Ağbal, "Allah hepinizden razı olsun. Bu mücadele belli ki uzun soluklu bir mücadele. Bir yandan PKK, dış güçlerin maşası her gün ardı ardına ülkenin farklı yörelerinde güvenlik güçlerimize, sivil vatandaşlarımıza karşı haince, alçakça saldırılar gerçekleştiriyor. Bunların yapmakta oldukları bu eylemlerin sonuna kadar devlet olarak karşılığını vereceğiz. Hiçbir şekilde vatandaşımızın, güvenlik  güçlerimizin  akan kanı asla yerde kalmayacak." dedi.     

Haberin Devamı

"HİÇBİR ŞEKİLDE İSLAMIN TERÖRLE BİR ARAYA GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL"     

Bakan Ağbal, DEAŞ terör örgütünün bugün yine Irak'ta gerek Suriye'de yürütmekte olduğu bu terör eylemlerini Türkiye'ye de taşımak istediğini ve bunu da zaman zaman gerçekleştirdiğini belirtti.     

Ağbal, şu görüşlere yer verdi:     

 "Yine devlet olarak, hükümet olarak güvenlik güçlerimiz bu örgütle de mücadele halinde. Bu örgüt belli ki belirli birtakım dış güçlerin maşası durumunda. Bu coğrafyada bir anda baktık ki bu örgüt türedi. Var mıydı böyle bir şey? Yoktu. Gerek Suriye'de gerek Irak'ta o bölgeyi kana buladı. Müslümanın, Müslümanın kanına kast etmesi diye bir şey söz konusu olabilir mi? Hiçbir şekilde İslamın terörle bir araya gelmesi mümkün değil. Bunlar İslamın adını kullanıyorlar ama en büyük İslam düşmanları aslında bunlar. Bunlar da belli ki belirli güç odaklarının emir ve talimatlarıyla son günlerde özellikle Türkiye'ye karşı bir operasyon yapma niyetleri var ve bunları gerçekleştiriyorlar."     

Haberin Devamı

"TÜRKİYE BU BÖLGEDE HERKESİN ÇIKARINI BOZACAK GÜÇ VE KUDRETE SAHİP"     

Bakan Naci Ağbal, dünyanın çok farklı bir dönemden geçtiğini belirterek, özellikle bölgede jeopolitik anlamda çok farklı ülkelerin, çok farklı hesapları, farklı çıkarları olduğunu bildirdi.     

Bu bölgenin kadim bir bölge, eski medeniyetlerin yaşadığı bir bölge olduğuna işaret eden Ağbal, şunları kaydetti:     

"Dünya üzerindeki en zor coğrafyada bu kadar merkezi rol üstlenmiş bir ülkenin vatandaşlarıyız. Bu coğrafya üzerinde, bu bölge üzerinde çok farklı ülkelerin farklı hesapları, çıkarları var. Türkiye bu bölgede herkesin çıkarını bozacak güç ve kudrete sahip. Türkiye bu bölgede istikrarın, tekrar barışın, kardeşliğin sağlanması için üzerine düşen her türlü rolü bugüne kadar oynadı, bundan sonra da  oynayacak ama şunu bilin ki bütün bu oyunlar bozulacak, tekrar bu bölgeye istikrar gelecek, tekrar barış gelecek. Bu etrafımızdaki yangın sönecek ve inşallah Türkiye bölgesinde kalkınan, güçlenen bir ülke halinde olmaya devam edecek. Bu hep beraber, birlikte yapacağımız bir şey."     

Haberin Devamı

Ağbal, vatandaşın verdiği desteğin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, 15 Temmuz'da milletin iktidarına verdiği destekle demokrasiye olan inancını gösterdiğini vurguladı.     

"EKONOMİMİZİN TEMELLERİ SAĞLAM"     

Hükümet olarak bütün bu olayların içerisinde bir taraftan ekonomiyi daha da güçlendirmek için adımlar attıklarını belirten Ağbal, şöyle dedi:     

"Ekonomimizin temelleri sağlam. Türkiye'nin bugün bankacılık sistemi benzer ülkelere göre çok daha güçlü. Kamu maliyesi birçok ülkenin ulaşmak istediği noktadan daha iyi. Borcumuz çok yok, Allah'a şükürler olsun. Bütçede bir disiplin var, bütçenin iki yakası bir arada. Mali disiplinden, bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz ama öbür taraftan vatandaşın bütün ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Her gün yeni hastaneler, okullar, adalet sarayları, köprüler ve tüneller açıyoruz. 26 Ağustos'ta inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Ekonominin iyi olması noktasında önemli adımları teker teker atıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi oldu, sonrasında yaklaşık bir ay içerisinde bu ülkenin önünü açacak çok sayıda yasaya imza attık."     

Haberin Devamı

Bakan Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha fazla çalıştıkları, gayret etiklerinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:     

"Ülkenin önünü açacak, ekonomisini büyütecek, demokrasisini güçlendirecek, hukuk devletini inşa edecek işleri, adımları bir bir atıyoruz. Türkiye her geçen gün hızlı bir şekilde normalleşecek. Ekonomide inşallah attığımız bu adımlar sayesinde üçüncü çeyrekte, dördüncü çeyrekte özellikle yatırım kanalında iyileşmeler olmasını bekliyoruz. Bu konuda da bize düşen görevler var, inşallah onların her birisini tek tek yapacağız."     

               

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!