Malikanede tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Malikanede tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

İzmir'de bayramın ilk günü malikanesinde öldürülen Gürel Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu üyesi İlter Gürel'in mimar eşi İnci Gürel'in katil zanlısı çıkan bekçiye, tatbikat yaptırıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne avukatı Mustafa Tuzcu ile birlikte gelerek teslim olan Ferhat Korkmaz (32), ilk ifadesinde suçsuz olduğunu iddia etti. Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerce alınarak İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Korkmaz, burada, soruşturnmayı başından beri yürüten İzmir Emniyet Müdürü Yardımcısı Mehmet Tekin, Asayiş Şube Müdürü Ünsal Kaya ve uzman polislerce çapraz sorguya alındı. Korkmaz, kısa sürede cinayeti ayrıntılarıyla anlatarak itiraf etti.

Korkup cep telefonlarını atmış

Korkmaz, sorgusunda, 1 yıl önce Gürel çiftinin yanında 185 milyon lira maaşla çalışmaya başladığını ve 18 Ağustos'ta İnci Gürel tarafından işten çıkartıldığını anlatarak, bekçiliğin yanı sıra Gürellerin şöförlüğünü ve bahçıvanlığını da yaptığını söyledi. Korkmaz ifadesinde şunları kaydetti:

''İşten çıkartılınca parasız kaldım. Olay günü İnci Gürel'den beni işe almasını istedim, kabul etmedi. Para istedim, reddetti. Kızmıştım. 2 saat sonra gelip içeri girdim. Önce beni tanıyan 3 köpeği kulübelerine bağladım ve garaja gittim. Eldiven giydim. Evin şalterini indirdim. Fenerle gelen İnci Hanım'ı, başına önce demir su borusu vurarak yere yıktım. Ardından da baltayla tekrar başına vurdum. Ölmüştü. İçeri girdim, yatak ve çalışma odasından 115 milyon lira para, 2 cep telefonu ve 2 kol saatini aldım. Mercedes otosuyla da olay yerini terkettim. Otomobili daha sonra Tanju Okan Parkı'nda terkettim. İzmir'e gelerek garajdan otobüsle Denizli'ye kaçtım. Korktuğum için cep telefonları ve saatleri, mola yerlerinde attım. Parayı da harcadım.''

Arandığını gazeteden okumuş

Korkmaz, ifadesinde, arandığını Denizli'de okuduğu bir gazeteden öğrendiğini dile getirerek, ''Paniğe kapıldım. Birlikte yaşadığım Nevin Korkmazlar'ın da ismini yazıyordu gazete. Tekrar İzmir'e geldim ve teslim oldum. Çok pişmanım. Bir anlık öfkenin kurbanı oldum'' diye konuştu.

Cinayet aleti bulundu

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlanan Korkmaz, tatbikat için cinayetin işlendiği malikaneye getirildi. Polis, Korkmaz'ın getirilişi sırasında Gürellerin yakınlarını bir odaya topladı. Bu arada Gürel'in yeğenlerinden birisi, kamerasıyla zanlı Korkmaz'ı sürekli görüntüledi. Korkmaz'ın cinayette kullandığı ve fosseptik çukuruna attığı demir su borusu ile balta da, görevliler tarafından çıkarıldı. Tatbikat tamamlandıktan sonra Başsavcı Balaban, İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin ile Asayiş Şube Müdürü Ünsal Kaya ve diğer polislere teşekkür etti.

Urla Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolundan geçirilen Korkmaz, ''Tasarlayarak cinayet işlemek ve gasp'' suçlamasıyla Urla Adliyesi'ne sevkedildi.

Öte yandan İnci Gürel'in ABD'deki eşi İlter Gürel'in olumsuz hava koşulları yüzünden Türkiye'ye uçak bulamadığı öğrenildi.

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!