Mali politikada gevşeme geçici

Güncelleme Tarihi:

Mali politikada gevşeme geçici
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 21:10

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir çok tedbir aldıklarını ve Maliye politikasındaki alanlarını kullandıklarını belirterek “Maliye politikasındaki gevşeme geçici, yılın ikinci yarısında bütçe dengeleri iyileşir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şimşek, NTV’de katıldığı programda gündeme ve referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son 6 ayda alınan bazı kararların Hazine nakit dengesi ve borçlanmaya etkisine ilişkin bir soru üzerine Şimşek, Hazine nakit akışındaki artışın sürpriz olmadığını belirtti. Yılın ilk çeyreğindeki sosyal güvenlik primlerini son çeyreğe ertelediklerini ve buna benzer birçok tedbir aldıklarını kaydeden Şimşek, “Türkiye geçen yıl çok büyük şoklar yaşadı. Bu şoklara verebileceğimiz tepki anlamında, fiyat istikrarından dolayı, para politikasında fazla alanımız yok. Maliye politikasında alanımız var. Faizleri artırdık ama maliye politikasını gevşettik” diye konuştu.

Şimşek, “Türkiye’nin 2016’da yüzde 2.9 büyümesinin sürpriz olup olmadığı” yönündeki soruya, “Evet, benim için de pozitif bir sürprizdi. Sürpriz nereden kaynaklandı? 0.4 puanlık geriye doğru bir revizyon var. Biraz da stoklardaki artış beklediğimizden daha güçlüydü” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!